Afgelopen paasweekend was het dan zover: de eerste ronde van het NL Drift Series kampioenschap 2014 vond plaats op het terrein van Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Het weer speelde erg goed mee, waardoor het geinteresseerde publiek een kijkje kwam nemen. Voor de rijders, crew en aanhang van de NL Drift Series was het een echt paasfeest. Naast de gezelligheid op de paddock, bleek de baan zeer technisch. Het publiek kon genieten van prachtige en strakke battles, waarvan de zeer ervaren jury ook verrast was. Niels Visser pakte de overwinning in de PRO Klasse, gevolgd door Mark Hoek en Joey van den Hoogen. Sven Snoeks pakte zijn eerste overwinning in de OPEN Klasse.

 
Battles
Tijdens de diverse battles werd deur aan deur gedrift en de jury moest menig re-run uitroepen (waardoor de betreffende battle opnieuw verreden dient te worden om tot een uitslag te komen). Uiteindelijk wist Niels Visser (als twaalfde gekwalificeerd op zaterdag) iedereen te verrassen door de overwinning van het weekend te pakken. Mark Hoek (waarvoor de baan in Utrecht een thuiswedstrijd was) en Joey van den Hoogen namen de overige bekers in ontvangst. In de OPEN klasse verbaasde nieuwkomer Sven Snoeks iedereen: hij wist met zijn snelle BMW E36 Touring mee te komen met de ervaren rijders en pakte direct de overwinning in de OPEN Klasse in de eerste ronde van dit seizoen.

Uitslag 1e ronde NL Drift Series 2014:
1. Niels Visser, 100 punten
2. Mark Hoek, 90 punten
3. Joey van den Hoogen, 80 punten
 
Stand na 1e ronde NL Drift Series 2014:
1. Niels Visser, 100 punten
2. Mark Hoek, 90 punten
3. Joey van den Hoogen, 80 punten
 
Vredenburg Leidsche Rijn
Het evenemententerrein vlak langs de A2 werd in de afgelopen jaren veelvuldig gebruikt voor diverse evenementen. Zo kwam de NL Drift Series in contact met de beheerder van het gebouw en naastliggende terrein. Daarna ging het snel. Het terrein bleek uitermate geschikt voor een mooi en technisch parcours, waarna de NL Drift Series een tweetal ronden plande in het Utrechtse. Na veel voorbereidingen voor de ronden en de nodige promotie en informatieverstrekking aan omwonenden, was het afgelopen weekend zover. De eerste ronde was een succes voor de organisatie en rijders, alsmede voor het toegestroomde publiek. Helaas bleek in de omgeving niet iedereen op de hoogte te zijn van het evenement of wist niet wat driften inhield. Ondanks diverse geluidsmetingen door organisatie en gemeente die binnen de normen van de vergunning vielen, bleken omwonenden toch overlast te hebben gehad van de eerste ronde.

Dirk-Jan Verhoef over afgelopen weekend: “Voor ons als organisatie is dit echt een geweldige lokatie. Hoewel wij heel veel positieve geluiden, ook vanuit omwonenden, hebben gehoord, hebben wij ook meegekregen dat andere omwonenden overlast hebben ondervonden van ons driftweekend hier. Dit betreurt ons zeer, maar ondanks deze overlast hebben de controlerende overheidsinstanties aangegeven dat wij ons zeer professioneel hebben gedragen en ons, tot zover ons nu bekend, binnen de toegestane normen zijn gebleven. Hopelijk kunnen wij dan ook, voor een volgende keer, omwonenden ertoe bewegen om een kijkje te komen nemen. Hoewel niet iedereen van autosport houdt, zijn wij er heilig van overtuigd dat wij een superleuk evenement hebben georganiseerd dat toegankelijk is voor iedereen, jong of oud, man of vrouw!”NL Drift Series
Het driften wordt in Nederland steeds populairder en professioneler. Inmiddels zijn er al diverse toppers die hun kunsten over de gehele wereld vertonen en een visitekaartje achterlaten binnen de driftscene. Met de nieuwe organisatie van de Stichting NL Drift Series OPEN DC in de vorm van Dirk-Jan Verhoef en Tim Coronel, die samen met een vaste groep van top vrijwilligers evenementen neerzetten, is een nieuw tijdperk voor het driften in Nederland ingeluidt. De ronde in 2013 bij het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, was de eerste keer dat een driftevenement georganiseerd werd in combinatie met een voetbaltoernooi (Internationaal Jeugd Voetbaltoernooi). Daarnaast was er een evenement op de Waalkade in Tiel en heeft de NL Drift Series twee eigen ronden op het Circuit Park Zandvoort georganiseerd. De NL Drift Series heeft afgelopen jaar wederom laten zien wat ze kan en wil voor de toekomst. Met demonstraties en promostands op vele locaties en evenementen als de TT Assen en City Racing Rotterdam, maar ook Festivals en Autosportevenementen op Zandvoort, Assen, Ter Apel en Almere, wordt de driftsport steeds bekender en toegankelijker voor autominnend publiek.
 
1st Round @ Vredenburg Utrecht werd mede mogelijk gemaakt door:
Vredenburg Utrecht, Gemeente Utrecht, Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, De Wild Multi Print Solutions en overige sponsoren van NL Drift Series OPEN DC.
 
Vergeet niet de NL Drift Series App te downloaden en onze Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van onze events en te sparen voor een gratis drifttaxi rit en leuke prijzen!
 
Voor meer informatie en uitgebreide uitslagen, kijk op www.nldriftseries.nl.
 
NL Drift Series OPEN DC wordt gesteund door: Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, Eurol Lubricants, De Wild Multi Print Solutions, Nathalie Events, Guerilla Exhausts, Doorenbos Evenementenservice, Clutch Masters, App Tomorrow, EKS Koffie, Orange Chiptuning, Polaroid, Ijssoft Webdesign & Software, Glashandel van ’t Hull, Sikkes & De Bruin vof, Boretti, Optimotor, Fineline Imports, 402 Automotive Events en Centipede Textiel Bedrukking.

PR

10036772
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3963
3318
21834
9988192
74000
118171
10036772

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven