Italia a Zandvoort, hét Italiaanse evenement van Nederland, vindt dit jaar plaats op zondag 29 juni. Circuit Park Zandvoort staat deze zondag volledig in het teken van alles dat met Italië te maken heeft. Italia a Zandvoort is daarmee het grootse Italiaanse auto- en lifestyle-event voor het hele gezin. Diverse clubritten en demonstraties op het circuit worden afgewisseld met het nodige entertainment op de paddocks. Het Italiaanse temperament wordt ditmaal gedemonstreerd door Jos Verstappen en Jan Lammers, die ieder achter het stuur kruipen van een Minardi F1 bolide. Het tijdschema toont een gevarieerd programma dat loopt van 9.00 tot 19.00 uur.

De aanblik van zowel stijlvolle als stoere bolides, het geluid van temperamentvolle motoren, de geur van de beste Italiaanse koffie en de smaak van de lekkerste pastagerechten die bezoekers ‘mamma mia’ doet roepen: Italia a Zandvoort prikkelt op zondag 29 juni alle zintuigen. Het evenement, dat elk jaar duizenden bezoekers trekt, is meer dan alleen een autofestijn. Het is een feest dat stilstaat bij alle aspecten van de Italiaanse cultuur. Daarom is er aandacht voor mode, lifestyle, eten, drinken en uiteraard muziek. Voor autoliefhebbers zal dat laatste echter vooral klinken als de Italiaanse auto’s gestart worden. Daarnaast is er de unieke ‘Minardi esposizione’, waarbij tien Minardi F1 bolides tentoon worden gesteld. Jan Lammers en Jos Verstappen zijn aanwezig om een aantal van deze Italiaanse Fomule 1 bolides de sporen te geven op het Zandvoortse asfalt.

Het programma van Italia a Zandvoort is net zo rijkelijk gevuld en divers, als de voorgaande edities. Zo zijn er vrij rijden sessies waarvoor deelnemende merkenclubs zich kunnen inschrijven. Er zijn sessies met Italiaanse klassiekers van voor 1975, maar is er ook aandacht voor de meer moderne Italiaanse ‘Automobili’. Tevens is de Ferrari Club Nederland met twee sessies actief, waarin verschillende supercars van dit stoere Italiaanse merk op de baan verschijnen. Bij een gezellig evenement als Italia a Zandvoort mogen ook de typische Vespa’s niet ontbreken. Datzelfde geldt voor de demonstraties van de ‘competizione’ racewagens. Daarnaast geven Jan Lammers en Jos Verstappen tweemaal een demonstratie cadeau met de Minardi F1 auto’s. Het volledige programma is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort.

Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij een van de 450 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een dagkaart in de voorverkoop € 12,00. Op zondag 29 juni kosten de tickets aan de kassa € 15,00 per stuk. Alle tickets geven toegang tot de duinen, de hoofdtribune en de beide paddocks van het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort. Ook kunnen bezoekers met hun ticket de Paddock Hill Grandstand en het dak van het pitscomplex bezoeken.

Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, krijgen gratis toegang tot het evenement en alle bovengenoemde locaties op het evenemententerrein. Meer informatie is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.

PR

9937620
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1186
3853
5039
9912942
93019
147943
9937620

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven