Liesette Braams heeft zich tijdens de races van het Burando Production Open in het Belgische Zolder teruggevochten richting de kop van het kampioenschap. Op het circuit waar ze haar racecarrière exact 7 jaar geleden begon, hield de coureur van Las Moras Racing Team tijdens de Syntix Superprix haar BMW 123d onder listige weersomstandigheden buiten de problemen en stuurde zich naar een knappe overwinning en een tweede positie in de derde divisie.

In een gecombineerd Duits-Nederlands startveld van in totaal 20 auto’s, waaronder diverse Porsches, een Ferrari en een Donkervoort, verzekerde Liesette Braams zich van een kansrijke tweede startpositie in divisie 3 voor de beide races, die werden verreden op een circuit waar ze goede herinneringen aan koestert. “Zolder is een van mijn favoriete circuits”, zei Braams. “Precies zeven jaar geleden heb ik hier namelijk mijn eerste race ooit gereden.”

Door een regenbui voor de start van de race, koos Las Moras Racing Team er voor de groene BMW van Braams op regenbanden weg te sturen. “Ik had op de buienradar gezien dat het ging regenen, dus zorgden we dat de auto al op tijd was voorzien van regenbanden”, zei Liesette. “De regenbanden zijn dezelfde als we in de GT4 European Series gebruiken, dus het was direct een goede voorbereiding voor regenraces in de toekomst.”

Na het doven van de lichten reed Braams al snel weg bij haar concurrenten en passeerde na 12 ronden bij het vallen van de vlag als winnaar de finish. “Ik had vanaf de eerste meters geweldig veel grip en ik kon daardoor een mooie voorsprong opbouwen”, vervolgde zij. “Daarna racete ik vooral tegen mezelf, want ik heb mezelf er toe gezet om de grens op te zoeken in de regen. Ik ben nooit echt een regenrijder geweest, maar tijdens deze race is mijn vertrouwen op het nat behoorlijk gegroeid.”

Ondanks de dreigende wolken die boven het precies 4 kilometer lange circuit hingen, bleef het asfalt bij de start van de tweede race ditmaal droog. Concurrent Pieter van der Wal waagde de gok en startte de race op slicks (banden zonder profiel). “Daardoor werd de race eigenlijk al vroeg besloten. Want ik startte op intermediates (semi-regenbanden) en hij reed hard bij me weg. De enige manier waarop ik hem kon achterhalen, was dat het zou regenen. En de regen kwam. Het plensde zó hard dat diverse auto’s van de baan gleden en ik zelfs de snellere Porsches voorbij kon, omdat de coureurs het gaspedaal haast niet naar beneden durfden te trappen.”

De wedstrijdleiding besloot echter om de race, met nog twee ronden te gaan, te beëindigen. Liesette Braams finishte als tweede. “Ik ben heel tevreden met de resultaten van dit weekeinde. Met een mooie overwinning en een tweede plek, was dit - zeker gezien de omstandigheden – het maximaal haalbare. Doordat ik de Pinksterraces gemist heb, was ik wat in de tussenstand gezakt, maar ik heb me nu weer teruggevochten. Daarnaast heb ik mijn vertrouwen in de regen flink verbetert. Droog of in de regen, laat de Zandvoort Masters maar komen!”

Las Moras Racing Team komt aankomend weekeinde weer in actie tijdens de Zandvoort Masters op Circuit Park Zandvoort. Dan rijden Duncan Huisman – Luc Braams en Jan Joris Verheul – Marcel Nooren met hun Chevrolet Camaro’s in de GT4 European Series. Zij nemen het onder meer op tegen het duo Liesette Braams – Rob Severs, dat met een BMW M3 GT4 ten strijde trekt.

10056587
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1002
3963
8222
10014938
93815
118171
10056587

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven