De afgelopen weken kwam hij niet op het podium, maar tijdens de ACNN-wedstrijd van zondagmiddag op het TT Circuit maakte Sybren Deuninck een eind aan de reeks mindere resultaten. In een uitgekiend gereden wedstrijd kwam Deuninck in race twee van de PTC Cup op de hoogste trede van het ereschavot. Mathieu Krüger (Assen) pakte tweemaal de winst in de Ooperon BMW Cup en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de Cup-stand.

Eindelijk brak voor Sybren Deuninck de zon door. Vooraf had de Hagenaar weinig vertrouwen in zijn wagen. “Telkens stap je in met het idee dat de auto er plotseling mee kan ophouden. Maar vandaag ging het uitstekend. Vooral de tweede race die in winst eindigde.” In de afgelopen weken hebben de monteurs er alles aan gedaan om de wagen optimaal te prepareren. “We hebben behalve het motorblok enorm veel vervangen. De bobine, de brandstofpomp, de uitlaat en nog een aantal andere onderdelen en nu liep het prima”, glunderde de coureur na de huldiging.

 De gedoodverfde favoriet voor de overwinning in de PTC Cup, Ruben Lohuis uit Nijverdal, zag de kans om zijn leidende positie in het Cup-klassement maximaal te vergroten als sneeuw voor de zon verdwijnen. In race één liep de auto niet optimaal en in race twee raakte Lohuis een bandenstapel en zag daarmee de eerste plaats uit beeld verdwijnen. De eerste race van de PTC Cup had de coureur uit Nijverdal wel in winst omgezet. Toen werd de 15-jarige Jorn Boertien uit Elim tweede en in de tweede race van de dag werd de Italiaan Luca Bettini tweede. Lohuis moest genoegen nemen met de derde plek.

Mathieu Krüger  zette in de Ooperon BMW Cup de zaak na de start direct op scherp. “Ik ging prima weg en heb direct een gat getrokken. In de eerste fase van de race concentreer ik mij op mijn rondetijden. Ik probeer dan constant 2.04 te rijden en dan weet ik dat ik dan een seconde per ronde uitloop. In het tweede deel van de race tracht is mijn voorsprong te consolideren en dat is allemaal goed gelukt.” Ook in de tweede race toonde de Assenaar zich de sterkte en hij scoorde met de twee zeges het maximale aantal punten en kwam daarmee steviger aan de leiding in het Cup-klassement.

In de Zilhouette Cup was er een dubbel voor de equipe Bijzitter/Oosten. De Friese coureurs waren in beide races het sterkst en kwamen een klein stapje dichterbij het leidende duo Bergsma/De Jong. Dit tweetal blijft door de tweede plek in race één en de derde in race twee aan de leiding in de tussenstand.

Snelle Porsches waren te vinden in de gastklasse ADPCR. Maar liefst 21 van deze snelle Duitse racewagens kwamen hierin aan de start en Ivo van Riet was van de deelnemers de meest succesvolle.  Hij zegevierde in twee van de drie races. De Ruud Stevens wist de overblijvende race in winst om te zetten.

9942242
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1499
4309
9661
9912942
97641
147943
9942242

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven