Circuit Park Zandvoort is komend weekend het internationale middelpunt op het gebied van historische autosport. De mooiste, snelste en meest tot de verbeelding sprekende raceklassen geven acte de présence tijdens de derde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Denk aan drie startvelden met Formule 1- en Grand Prix auto’s en de allereerste races van Groep C-bolides op Nederlandse bodem. Coureurs van het kaliber Giedo van der Garde, Arie Luyendijk, Gijs van Lennep, Tom Coronel, Jan Lammers en David Brabham komen in actie. Het driedaagse evenement vindt niet alleen plaats op Circuit Park Zandvoort. Ook in Zandvoort aan Zee wordt het autosportfeest volop gevierd, met veel activiteiten in het Zandvoortse centrum.

In het weekend van 29, 30 en 31 augustus krijgen racefans en liefhebbers van klassieke auto’s een geweldig programma voorgeschoteld bij de derde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Naast het rijkelijk gevulde raceprogramma, is er ook veel buiten het circuit te beleven. Zo zullen op vrijdagmiddag in het levendige centrum van Zandvoort diverse spectaculaire racebolides tentoon gesteld worden op het gasthuisplein. Elke bolide heeft zijn eigen verhaal en vanzelfsprekend kunnen er volop foto’s geschoten worden. Maar ook de jongere racefans kunnen genieten. Op het gasthuisplein staat namelijk diezelfde middag een uitdagend springkussen.

Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur opent het Zandvoorts Museum haar deuren voor de speciale museumavond. Dit jaar is het exact 75 jaar geleden dat de eerste Zandvoortse autosportwedstrijd ooit plaats vond, toen nog op een stratencircuit. Ter ere van dit jubileum is een speciale expositie te bezoeken. Na het museumbezoek kan men genieten van een heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurants die Zandvoort rijk is. Een aantal van deze restaurants heeft speciale aanbiedingen voor het Historic Grand Prix weekend. Verder is er vanaf 19.00 live muziek met diverse artiesten op het Gasthuisplein en kan men meebieden tijdens de veiling van de Zandvoortse Kinderkunstlijn, die dit jaar in het teken stond van het circuit van Zandvoort. Informatie over de veiling is te vinden op www.kinderkunstlijn.nl

Op zaterdag zal ook het plein nabij het treinstation Zandvoort aan Zee volop in het teken staan van de Historic Grand Prix. Gedurende de gehele dag zijn hier activiteiten voor jong en oud. Na een aantrekkelijk raceprogramma op het circuit, dat tot 18.55 uur duurt, gaan de festiviteiten door. Omstreeks 19.30 uur zal namelijk de unieke Historic Grand Prix Parade weer door de straten van Zandvoort rijden. Ook een groot aantal historische racebolides zal aan deze parade deelnemen. De auto’s parkeren vervolgens in de straten van het Zandvoortse centrum, alwaar bezoekers de auto’s van dichtbij kunnen zien en kunnen praten met de verschillende coureurs. Als alle auto’s geparkeerd zijn schakelt het feest door naar de volgende versnelling met live muziek op het Raadhuisplein.

De partijen die de gezamenlijke organisatie van de activiteiten verzorgen, Circuit Park Zandvoort, de gemeente Zandvoort, de Ondernemers Vereniging Zandvoort, Beach Promotion en VVV Zandvoort, hebben ook een speciale Historic Grand Prix Flyer gerealiseerd, die rijkelijk gevuld is met speciale kortingsbonnen en acties van de Zandvoortse ondernemers. De aanbiedingen in de flyer zijn alleen geldig tijdens het weekend van 29, 30 en 31 augustus.

Het totale raceprogramma van de Historic Grand Prix telt maar liefst 23 wedstrijden. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop, via www.historicgrandprix.nl, verkrijgbaar vanaf € 20,00. In het entreeticket zit toegang tot het rennerskwartier inbegrepen. Hier zijn de honderden racewagens van dichtbij te bewonderen. Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting op de voorverkoopprijzen. Naast dag-tickets is er ook de mogelijkheid om weekendkaarten (met toegang voor alle drie de dagen) te bestellen. Ververkoop-tickets zijn ook verkrijgbaar bij de 450 verschillende Primera winkels. Kaarten die in de voorverkoop aangeschaft worden, zowel online als via Primera, zijn goedkoper dan de kaarten aan de kassa bij de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op: http://www.vvvzandvoort.nl/info-zandvoort/historic-grand-prix/

Een overzicht van deelnemende raceseries, het raceprogramma en het tijdschema van de Historic Grand Prix is te vinden op www.historicgrandprix.nl  Ook kunnen op deze website kaarten in de voorverkoop worden aangeschaft.

Tekst: PR

9948839
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2821
5275
16258
9912942
104238
147943
9948839

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven