Na het eerste weekend van het seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series verliet Stienes Longin het Spaanse Valencia met gemengde gevoelens. Een tweede en een achtste plaats, plus een overwinning in de Rookie Cup, waren dan wel goede resultaten, maar er had meer in gezeten. Komend weekend zal Longin er dan ook alles aan doen om nóg beter te scoren. Al wordt dat niet zo eenvoudig op het ovalcircuit van Raceway Venray (NL) en dat beseft hij zelf maar al te goed…

Het hele circus van de NASCAR Whelen Euro Series slaat vanaf vrijdag de tenten op rond de Nederlandse Raceway Venray, gelegen niet zo ver van de grens met België in de provincie Noord-Limburg. Daar worden in primeur voor de Lage Landen voor het eerst wedstrijden voor dit steeds populairder wordend kampioenschap afgewerkt in de divisies Elite 1 en Elite 2. Net zoals in Valencia komt Stienes Longin ook nu weer uit in Elite 2, waarin hij twee wedstrijden zal afwerken met de #11 Chevrolet SS van PK Carsport. “De meeste rijders die komend weekend aan de start zullen verschijnen hebben net zoals ik op deze omloop nog nooit geracet”, aldus Stienes. “We werkten er met PK Carsport wel een training af, maar dat kan je helemaal niet vergelijken met een wedstrijd waarbij je samen met nog een 20-tal andere deelnemers op het asfalt bent. In de NASCAR Whelen Euro Series wordt er letterlijk deur aan deur, bumper aan bumper gereden en dat zal zeker in Venray heel speciaal worden.”

De reden waarom de races op Raceway Venray volledig anders zullen zijn dan de wedstrijden in Valencia ligt voor de hand: Valencia is een normaal circuit met bochten naar links en naar rechts, met rechte stukken. Raceway Venray is dat niet. “Het is een ovalcircuit, letterlijk zoals de naam het zegt: ovaal”, verklaart Longin. “De lengte is slechts 880 meter, dus de deelnemers rijden zeer dicht bij elkaar. Maar dat is niet alles, want het ovaal van Raceway Venray, waar men enkel naar links draait, wordt gekenmerkt door bochten die een hellingshoek hebben van maar liefst 25 graden. En dat is natuurlijk wat het geheel zo bijzonder maakt. Vorig jaar maakte ik kennis met het racen op een ovaal in het Franse Tours en het is me goed bevallen. Het kleine beetje ervaring dat ik toen opdeed hoop ik aanstaande zaterdag en zondag maximaal te kunnen benutten. Aangezien Raceway Venray zich dicht bij de Belgische grens bevindt zullen er ook heel wat landgenoten de grens over steken. Net zoals bij iedere sporter is het ook voor mij een extra motivatie om voor deze supporters net dat tikkeltje meer uit de kan te halen en hen zo te bedanken voor hun aanwezigheid en steun”, besluit een uiterst gemotiveerde Stienes Longin.

PR

9937681
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1247
3853
5100
9912942
93080
147943
9937681

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven