Bij de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort zijn 6.524 bezoekers getrakteerd op een fraai autosportspektakel. Onder een heerlijke lentezon werd volop gestreden om de zeges in verschillende wedstrijden. In totaal kwamen er op vrijdag, zaterdag en zondag maar liefst zes raceklassen aan de start, die volop voor actie zorgden.

De trekpleister van het evenement was de Competition102 GT4 European Series. Een sterke en gevarieerde grid van snelle GT bolides kwam in actie op het Zandvoortse asfalt. Bij de zaterdag-race gingen Peter Ebner en Sascha Halek lange tijd aan de leiding in de nieuwe en debuterende KTM GTR GT4, totdat een safetycar procedure de race neutraliseerde. De safetycar kwam de baan op, juist op het moment dat de pitstraat werd geopend voor de verplichte pitstops. Door een verkeerde strategie zakten Ebner en Halek terug tot buiten de top tien, om in het tweede deel van de wedstrijd terug te vechten naar de derde plaats. Makkelijker verging de wedstrijd voor Daniel Uckermann die in de tweede KTM de algemene zege pakte én de winst in de Amateur-klasse. Bernhard van Oranje finishte met zijn teamgenoot Ricardo van der Ende op de tweede plaats overall, gevolgd door Ebner en Halek. In de tweede race was de strategie van Ebner en Halek aanzienlijk beter. Met een voorsprong van 17 seconden pakte het duo stevig de winst. Jelle Beelen en Marcel Nooren finishen in hun Chevrolet Camaro GT4 op de tweede plaats, op slechts 0,7 seconden gevolgd door Luc Braams en Duncan Huisman. Uckermann won wederom in zijn Amateur-klasse.

Interessant waren ook de races van de Marcel Albers Memorial Trophy. De competitie, ter nagedachtenis aan Marcel Albers, trok een sterk startveld met diverse Formule Ford Kent bolides. De strijd in het veld was als vanouds en de populaire slipstreamgevechten van snelle Formule Fords keerden terug in de duinen. Uiteindelijk won Melroy Heemskerk beide wedstrijden. Vooral de tweede race was daarbij spannend tot de finish. Uiteindelijk moest een fotofinish de doorslag geven. John Svensson eindigde beide races als tweede, terwijl de Duitser Dieter Häckle de races als derde afsloot.

Te gast was tevens de Ribank Mazda MaX5 Cup. Beide wedstrijden werden reclame voor de autosport, met veel inhaalacties. Marcel Dekker pakte in beide manches de winst, vlak voor Youri Verswijveren. Dekker kreeg daarbij de zeges niet cadeau. Lange tijd wisten namelijk naast Verswijveren, ook Chris Woodger, Bart Wubben en Eric Sliphorst zich in de strijd te mengen. Beide races eindigen dan ook met een ‘close finish’, met Dekker als uiteindelijke winnaar. Verswijveren finishte in beide races als tweede. Woodger (race 1) en Sliphorst (race 2) maakten het podium compleet.

Bijzonder waren ook de twee wedstrijden van de KIA Lotos Race, een Poolse wedstrijdserie die voor de tweede maal in Nederland in actie kwam met gelijkwaardige KIA Picanto Cupbolides. Beide wedstrijden werden gekenmerkt door felle inhaalacties en spectaculaire crashes. Karol Urbaniak bleef gevrijwaard van pech en won de eerste race, terwijl Konrad Wróbel de zege in de tweede manche pakte.

Ook de Historic Monoposoto Racing serie beleefde twee races op de Zandvoortse duinenpiste. Frank Grooz won daarbij beide wedstrijden in zijn March SV79 Formule 3 bolide. De Brit Ian Foley pakte in de ochtendrace nog de tweede plaats, terwijl in de middagrace deze eer naar Kees van der Wouden jr. ging. Carly Meskes finishte beide wedstrijden als derde.

Het publiek genoot verder van de wedstrijden van de Cup & Tourenwagen Trophy. Meer dan dertig bolides uit verschillende cuprace-series verschenen aan de start. De wedstrijd op zaterdag werd een prooi voor Andreas Sczepansky die met zijn Porsche 996 het weekend perfect wist te beginnen. Op zondag stelde Sascha Faath, die in race 1 nog getroffen werd door technische problemen, orde op zaken door de tweede race te winnen.

Tekst: PR

10056376
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
791
3963
8011
10014938
93604
118171
10056376

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven