Melroy Heemskerk is op uitnodiging van FRD Motorsport een maand naar China. Melroy zal daar het een en ander aan sleutelwerk verrichten maar zal ook het nodige testwerk met de Formule Campus gaan doen. Wellicht zit er ook nog wel testwerk in voor de Formule Renault. Ook zal Melroy samen met het team gaan kijken wat voor nieuwe ideeën ze op kunnen doen voor de raceschool die het team daar runt. Op 2 augustus is Melroy weer terug in Nederland en in de tussentijd houdt hij jullie op de hoogte van zijn reilen en zeilen in het verre Oosten middels dit 'dagboek'. Hier deel 3.

Hallo Allemaal,

Jawel, we (Maarten en ik) zijn weer aangeland in Shanghai. Vrijdag om 9 uur 's morgens zijn we de lucht ingegaan om van Zhuhai naar Shanghai te vliegen. Het vliegen begint nu zelfs standaard te worden. Op het moment dat ik thuis in Nederland ben, dan heb ik in een maand tijd 6 vluchten erop zitten. Misschien zelf 8, omdat we nog een keer naar Zhuhai heen en weer moeten, maar dat zien we dan wel weer. Het was in ieder geval heel helder weer, dus kon best veel zien. Zo kon ik ook een mooi overzicht krijgen waar ik de afgelopen 10 dagen geleefd heb. Vanuit de lucht hebben we dan ook de nodige plaatjes geschoten. Om 1 uur kwamen we aan op Shanghai Airpoort. Dan een uurtje met de taxi, dus kwamen we om 2 uur aan op Shanghai International Circuit. Ik heb daar niet zo heel veel kunnen doen. De vorige 5 dagen dat ik in Shanghai was, had ik nog helemaal geen foto's gemaakt van het circuit. Het leek mij dan ook het ultieme moment om even een kijkje te gaan nemen over het circuit. De golfkar van FRD Motorsport gepakt, en aan het scheuren gegaan. Zo kwam ik ook op het buiten de poorten van het circuit. Ik weet nu nog steeds niet of ik op de openbare weg reed met me golfkar of dat dit terrein nog bij het circuit hoorde? Het is in ieder geval een prachtig complex wat de Chinese hier neergelegd hebben.
 
Voorgaande dagen heb ik wat aan de Formule Renault gesleuteld. De hele auto is nu kaal, en nu is het aan Maarten de taak om hem op te bouwen als hij terug naar China komt in augustus. Hieronder staan nog wat vergeten avonturen. De ene is interessant en de andere misschien weer totaal niet. Ik wou ze in ieder geval met jullie delen.
 
Dit stukje verhaal gaat over het vertrouwde gevoel. Iets wat normaal vanzelfsprekend is. Maar als je voor het eerst voor langere tijd op je zelf weg gaat, dan pas kom je er achter wat dat is. De eerste week is dan ook best wennen. Je mist toch wel iets van thuis, maar wat? Is het je familie, de gezelligheid met vrienden? Is het het Nederlandse eten of is het dan toch je playstation? Eigenlijk is het met 2 woorden te beschrijven, namelijk: het "Vertrouwde gevoel" wat je normaal van thuis meekrijgt. Van de 32 dagen die ik in China zit zijn er nu nog precies 14 dagen te gaan, kortom we zijn al over de helft. Des te langer je hier bent, des te meer merk je het gevoel wat je van thuis kent. Ook aan de andere kant van de wereld bestaat het vertrouwde gevoel  Smile

Zo dat was even een serieus momentje. Door naar een ander verhaal (je maakt hier wat mee). Bij elke verblijf lig je in een hotel. Hier in Shanghai doe ik mijn wel bekende schoonheidsslaapje in het Ying Yuan Hotel. Dat is een prima hotel niet ver van het Formule 1 circuit. Je merkt alleen wel dat je in een hotel met meerdere mensen in een gebouw leeft. Zo kan je genieten van een waterval, op het moment dat een van je bovenburen aan het douche is. Je krijgt ook andere dingen mee, zoals een paar deuren verder op van mijn kamer verwijdert. Daar waren ze laat in de avond (net toen ik wou gaan slapen) druk bezig om de leer van de bloemetjes en de bijtjes door te nemen. Daarbij kon je live meegenieten van de nodige geluiden die daarbij geproduceerd werd. Het is op zich een menselijk proces, zolang ze mij maar niet uit mijn slaap houden.
 
Inmiddels ben ik er achter gekomen hoe je hier de straat over moet steken. Want zelfs dat moet op een speciale manier. Bij het groene licht rijdt iedereen door, en bij rood licht rijd iedereen ook door. De stoplichten kunnen ze dus net zo goed weghalen. Maar hoe steek je de straat dan over? Nou dat zal ik eens even gaan vertellen. Zodra je aan gekomen bent bij de rand van de stoep, dan kijk je in Nederland altijd naar links, naar rechts en vaak weer even naar links. Hier doe je oogkleppen voor en wandelen maar. Op het moment dat er auto's rijden dan beginnen ze spontaan met ze allen te toeren. Zo trof ik net een bus afgeladen met Chinezen. De bus begon ook heel enthousiast te toeren, maar kwam er gauw achter dat ik toch echt door ging lopen. Hij ging op het laatste moment in de ankers. Toen de bus stil stond, kon ik in mijn ooghoeken zien hoe alle Chinezen in de bus zichzelf van de voorruit probeerde af te schrapen. Kortom als je bij een straat komt, gewoon oversteken zonder te kijken, ze remmen toch wel Innocent
 
Bestellen in een restaurant is ook al zo'n leuk gegeven. Je komt in een restaurant. Je krijgt standaard altijd water, dat is van het huis. Je krijgt je menukaart, zodat je je voer uit kan kiezen. Het meisje dat de bestelling op neemt loopt dan even weg, zodat je een beetje fatsoenlijk de tijd hebt om te ontdekken bij welk Chinees teken, welk type eten hoort (ze hebben er ook plaatjes bij hoor). Op het moment dat je een keuze gemaakt hebt moet je even "Foejhe" roepen. Dan komt het meisje met een vriendelijk glimlach op je aflopen zodat je kunt bestellen. Nou dat is allemaal niet zo'n probleem.   Ik was laatst in een restaurant, dat nogal groot was en alle bedienden stonden op een kluitje aan de andere kant van het restaurant. De vriendin van Pekka Saarinen riep dus door die toko "foejhe", maar geen reactie. Pekka probeerde het zelfde, maar ook geen reactie. Toen heb ik mijn mannelijke stem maar even losgelaten door die toko, met de woorden: " He Sjakkie".  Ik kan je vertellen, gegarandeerd dat je succes hebt.
 
Bekend van TV. Dat is denk de beste zin om dit verhaal mee te starten. Ik heb nu 2 jaar Formule Ford in Nederland gereden. Daarbij heb ik maar 1 keer in mijn leven een interview gehad met een Tv-camera op mijn giecheltje. Het weekend dat de race reed met de Ferrari, was dat puur voor testwerk met de auto. De auto had problemen en we probeerde dat op te lossen. Daarbij konden we mooi de auto testen tijdens de race. Niks bijzonders zou je zeggen. Maar na de race dook er meteen een cameraploeg op mijn snufferd, om te vragen wat er allemaal gebeurd was en hoe ik het vond. Tijdens de demo die ik op de kartbaan in Shanghai gaf met de Formule Campus, moest ik ook al meteen de nodige interviews afleggen. Een Europeaan in China is "hot". Dat merk je niet alleen in de autosport. Als je alleen al een winkelcentrum inloopt, kijken er honderden Chinezen je aan. Je staat op de een of andere manier net even hoger aangeschreven. Dat merk je trouwens ook in het uitgaans leven met de jonge dames. Dat is dan weer wat minder vervelend Cool

Ik ga nu even slapen. Voor morgen heb ik een hele zware taak, namelijk het zwembad testen.
 
toedeloe

9942243
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1500
4309
9662
9912942
97642
147943
9942243

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven