Naast Max Verstappen was er nog een smaakmaker tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen: Jaap van Lagen. 100.000 mensen zagen op zaterdag en zondag hoe de professional uit Ede zijn gastoptreden in de TCR Benelux bekroonde met een derde plek en twee overduidelijke overwinningen. “Ik heb genoten: van het evenement, van de racefans op de tribune en van de samenwerking met mijn teamgenoot Simon Reicher en Certainty Racing.”Als race-instructeur begeleidde Jaap van Lagen het Oostenrijkse talent Simon Reicher al vaker. Nu vormde hij een duo met de 17-jarige coureur. In de kwalificatie voor de zaterdagse uursrace klokte Jaap van Lagen de snelste tijd met de 330pk sterke Audi RS3 LMS. Gecombineerd met de snelste tijd van teamgenoot Simon Reicher leverde dat een vierde startpositie op. Tenminste zo leek het. Bij de keuring bleek de wagenhoogte niet conform het reglement. “Dat was even slikken, want nu moesten we achteraan starten…”

Het maakte Jaap van Lagen in de uursrace een man met een missie toen de lichten doofden. Vanaf een 16e positie schoot hij met een kanonstart meteen naar voren. “Ik heb alles gegeven; ben er echt voor gaan zitten.” Tot groot genoegen van de racefans op de uitpuilende tribunes. Jaap haalde de ene na de andere concurrent in en stoomde op tot de derde plaats!

“Simon heeft het vervolgens perfect afgemaakt. Ik dacht dat vijfde het maximaal haalbare was, maar daar stonden we: op het podium. Fantastisch.” Jaap klokte ook nog eens de snelste raceronde, wat hem de pole position opleverde voor de eerste van twee sprintraces op zondagmiddag. “We hebben gaandeweg het weekeinde met Certainty Racing de afstelling geperfectioneerd en dat betaalde zich nu dubbel en dwars uit.”

Vanaf pole position legde Jaap van Lagen op zondagmiddag een perfecte race neer op het duinencircuit. Na een superstart zonder een spoortje wielspin reed hij hard en bekeken naar een van-start-tot-finish overwinning. “Ik kon me maximaal concentreren op het zetten van snelle ronden, zodat ik ook bij de laatste sprintrace van 20 minuten vanaf de pole mocht vertrekken.”

In de TCR Benelux wordt na het vallen van de vlag het veld meteen meegenomen naar de startgrid, om aansluitend te starten voor de tweede sprintrace. “Dit keer had ik iets wielspin bij de start, zodat de Peugeot me voorbij kon.” In de derde ronde opende Jaap van Lagen zijn trukendoos: met een weergaloze uitremactie in de Tarzanbocht sneed hij binnendoor naar de eerste plaats. “Het is niet zonder risico, maar het lukte perfect. Onze Audi is echt een heel fijne auto.”

Zo was de tweede overwinning van de dag een feit voor Jaap van Lagen en Certainty Racing. “Ja, prachtig om twee keer als winnaar op het podium te staan als je wordt gesteund door zoveel racefans. Ik heb ook weer eens kunnen laten zien wat ik kan en ben blij dat ik het team heb kunnen helpen”, benadrukt Jaap van Lagen. “Ik wil ook even mijn complimenten uitspreken voor de organisatie van de Jumbo Racedagen. Perfect georganiseerd en een prachtig programma. Dit is echt heel goed voor de Nederlandse autosport.”

PR

9934242
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1661
2708
21300
9885139
89641
147943
9934242

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven