Bij de Pinksterraces op Circuit Zandvoort kregen de bezoekers een boeiend autosportspektakel te zien. Twee dagen lang werd volop gestreden om de zeges in verschillende wedstrijden. In totaal kwamen er op zaterdag en zondag maar liefst zeven competitieve velden aan de start, die voor volop actie zorgden in vijftien wedstrijden.
Interessant waren de races van de Marcel Albers Memorial Trophy. De wedstrijden, ter nagedachtenis aan Marcel Albers, trokken veel aandacht door de spannende gevechten met de Formule Ford Kent bolides. De race op zaterdag werd gewonnen door Jaap Blijleven na een meer dan boeiend gevecht met Conor Murphy (tweede) en Klaus-Dieter Häckel (derde). De zondagrace kende een sensationele beginfase. Lange tijd reden Blijleven, Murphy en Häckel dicht bij elkaar. Een aanrijding in de derde ronde tussen Murphy en Häckel zorgde voor de nodige schade en tevens een uitvalbeurt voor beide heren. Hoewel de wedstrijd geneutraliseerd werd en het veld weer dichtbij elkaar kwam te rijden, liep de leidende positie van Blijleven na de herstart nauwelijks gevaar. Niet alleen pakte hij de winst in race twee, maar mocht hij ook de speciale trofee ter ere van Marcel Albers, uitgereikt door vader Jacques Albers, in ontvangst nemen. Oke Leuber en Ed Waalewijn maakten het podium compleet.In de STWC (Super ToerWagen Cup), de raceklasse die tijdens de Pinksterraces haar tweede evenement beleefde, verschenen vijftien enthousiaste equipes aan de start. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Jan Visser, voor Koen de Wit en Joop Arendsen. In de tweede manche lukte het Visser niet om zijn succes te herhalen en moest hij de winnaarsbokaal laten aan De Wit. Visser eindigde als tweede, gevolgd door Arendsen.Te gast was tevens de Conrad Mazda MaX5 Cup. Meer dan veertig gelijkwaardige MX5-roadsters gingen in twee felle races vol ‘close racing’ de strijd met elkaar aan. De eerste manche werd een prooi voor Marcel Dekker die met een marginale voorsprong van 0,3 seconden op Koen Bol werd afgevlagd. Bart Wubben eindigde in de slipstream van Bol op de derde plaats. De tweede race werd gewonnen door Andras Kiraly. Op slechts 0,1 seconden erachter volgde Marcel Dekker. De laatste podiumplaats werd ingenomen door Koen Bol.Ook in de 750 Motor Club Mazda UK serie speelden de MX5 racebolides de hoofdrol. De strijd tussen de Engelse en Nederlandse coureur bleef daarbij spannend tot de finish. Uiteindelijk wist Ben Short alle drie de wedstrijden te winnen. Vanuit Duitsland was de DMV BMW Challenge actief. Meer dan dertig auto’s verschenen op de grid van de twee wedstrijden. Bij beide races mocht Christian Schulze (BMW M3 GT 3,3 E46) de grootse bokaal in ontvangst nemen. Ook de Historic Monoposto Racing serie beleefde mooie races op de Zandvoortse duinenpiste. Marcel Biehl won daarbij beide wedstrijden in zijn Ralt RT1 F3 bolide. Kees van der Wouden jr pakte telkens de tweede plaats. Ook Tony Walsh mocht twee keer het podium op. Hij ontving de bekers voor de derde positie.De liefhebbers van klassieke racers kregen daarnaast ook nog twee mooie wedstrijden van de Equipe GTS voorgeschoteld. Mark Ashworth, rijdend met de TVR Grantura, won beide wedstrijden en bleef daarmee Simon Cripps (tweede) en Tom Smith (derde) voor.

Naast het rijkelijk gevulde raceprogramma schitterde het team van InMotion (bestaande uit studenten van de TU Eindhoven en Fontys Universiteit) door de snelste “elektrische” ronde ooit op Circuit Zandvoort te klokken. Autosporttalent Beitske Visser reed met de elektrische formulewagen Inmotion IM/e naar een tijd van 1:48,371.

9937614
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1180
3853
5033
9912942
93013
147943
9937614

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven