Juniorkarts als studieobject bij praktische technologie en bètavakken. Vandaag is er een nieuw Onderwijsprogramma genaamd ‘EduKart’ gelanceerd door Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) en Jan Lammers bij basisschool De Zefier in IJmijden. EduKart is een educatief programma voor basisschoolleerlingen uit groep 8 waarbij er gebruik wordt gemaakt van juniorkarts om kinderen kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken.Met de onthulling van een juniorkart op het schoolplein van De Zefier werd het programma op symbolische wijze gelanceerd door de basisschoolleerlingen. Het onderwijsprogramma gaat direct van start voor het nieuwe schooljaar 2017 – 2018. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over o.a. elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- & ruimtevaart en robotica. Het programma is ontwikkeld door Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant, Pabo InHolland Haarlem, Techport Campus en Jet-Net Junior. Het initiatief wordt ondersteund door Ecomaxx Brandstoffen, staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie. Voor meer informatie: Erik de Mink 0251 – 491853, www.techportal.nl

Aanvulling op basisonderwijs
Het nieuwe onderwijsprogramma maakt leren spannend en motiveert leerlingen. Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) is enthousiast over de mogelijkheden die het leerlingen biedt: ‘Dit programma daagt leerlingen op een vernieuwende manier uit. Met dit programma wordt zichtbaar dat veel te ontdekken valt in de wereld van technologie en techniek voor leerlingen van de basisschool die naar het vmbo, havo of vwo gaan,” aldus Alida Oppers.

Jan Lammers (ambassadeur en autocoureur) legt uit dat EduKart een inspirerend programma is vanuit zijn visie op de kartsport en techniek: “Als ambassadeur van de Ecomaxx Edukart Challenge deel ik mijn kennis en ervaring met alle betrokkenen. Als geen ander ken ik de aantrekkingskracht van karten en autosport op jong en oud. Daarbij zijn thema’s als duurzame energie en mobiliteit erg actueel: dit maakt de EduKart Challenge een inspirerende leeromgeving. Rijden op de kartbaan is pure beleving voor de leerlingen. Dat motiveert ze om in de klas extra hun best te doen. Leerlingen vormen een team met ouders en studenten van de Pabo. Het racen en winnen van anderen staat dus niet centraal, maar het leren samenwerken en leren onderzoeken. Ze gaan werken aan hun eigen leerdoelen en het verbeteren van hun eigen prestaties. Zo doen ze vaardigheden op die ze de rest van hun leven goed kunnen gebruiken. Een mooi initiatief!” aldus Jan Lammers.

Over EduKart
Het nieuwe onderwijsprogramma is voor leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs. Het is opgezet om op een spannende manier kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken. Het onderwijsprogramma start in 2017-2018. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht-& ruimtevaart, robotica, 3D-printing en GPS-technologie/ICT. Al deze domeinen komen samen in het thema duurzame mobiliteit. Dit EduKart Onderwijsprogramma is ontwikkeld door stichting Atlant in samenwerking met Jet-Net Junior en de Techport Campus, maar inmiddels zijn scholen van andere stichtingsbesturen ook geinteresseerd. Het initiatief wordt o.a. ondersteund door  Ecomaxx Brandstoffen, staalbedrijf Tata Steel, en de Koninklijke Metaalunie.

PR

10056429
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
844
3963
8064
10014938
93657
118171
10056429

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven