Op 7 en 8 oktober worden de Finaleraces verreden op Circuit Zandvoort. Bij dit GRATIS te bezoeken evenement wordt het publiek getrakteerd op een heerlijke mix van snelle en keiharde truckraces (met meer dan 12.000 pk), wedstrijden met uitdagende toerwagens en GT’s, een vol veld klassieke Formulewagens en ook volop strijd tussen historische beauty’s als Porsche 911, Shelby Cobra en Chevron B16.

Naast de gevarieerde line-up van raceseries kunnen bezoekers ook kiezen voor een exclusieve Paddockkaart. Zij krijgen dan toegang tot de overdekte hoofdtribune én kunnen dichtbij de verschillende raceteams kijken, waarvan eenmaal per dag tijdens een bijzondere Grid Walk. Bernie’s Bar & Kitchen is op beide dagen dé locatie voor verzorging van de inwendige mens, van ontbijt en lunch tot diner en ook voor een hapje of drankje tussendoor, dit alles met uniek uitzicht op de pitstraat en Tarzanbocht.

Een opvallende verschijning bij de Finaleraces is het Dutch Truck Racing Championship. Zoals de naam al doet vermoeden, maken de racewagens even plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet geschuwd en het blijft een meer dan indrukwekkend beeld wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk richting de Tarzanbocht dendert. Heinz-Werner Lenz (Mercedes-Benz) hoopt tijdens de Finaleraces zijn laatste slag te slaan op weg naar de kampioenstitel, terwijl zijn zoon Sasha Lenz als officieel EK-racer ook op Zandvoort komt meestrijden. Geduchte tegenstanders zijn Cees Zandbergen (Scania T124), Erwin Kleinnagelvoort (Scania R124) en Marco Donk (Volvo). Op de voorlopige deelnemerslijst staan inmiddels al dertien racetrucks, met kans op uitbreiding naar maar liefst zestien racetrucks!

Ook de Nederlandse serie genaamd STWC is van de partij. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met een interessant startveld naar Circuit Zandvoort. De serie biedt een platform voor coureurs die strijden op competitief niveau, met sportiviteit hoog in het vaandel. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT’s en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het programma voor deze raceklasse.

Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke raceauto’s is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden door het grote veld vol formulewagens.

Een serie die nog niet eerder in actie kwam in het programma van de Finaleraces is de internationale ProtoChamp Series. Aan de start verschijnen verschillende sportwagens en prototypes, variërend van snelle racers als de Ferrari F430 en Chevron B16, tot uitdagende klassiekers als Mercedes-Benz E190 Evolution, Porsche 911 Turbo en Shelby Cobra 427 Special.

Tevens vormen de Finaleraces het toneel van de seizoensafsluiting van het Interstate HARC ’82-’90 kampioenschap. Het startveld vormt een terugblik op de periode van de Groep A en N toerwagens zoals de BMW M3 en 325i en Ford Sierra, maar ook merkencup-racers, zoals de Toyota Starlet, Mazda MX-5 en Volvo 360.

Tijdens de Finaleraces is het duingebied aan de buitenzijde van het circuit gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Er is geen toegangsbewijs nodig.

Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl) of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Zo zijn er paddock-dagkaarten verkrijgbaar vanaf € 15,00 (geldig op zaterdag of zondag). Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen 50% korting op de dagkaarten (inclusief paddocks en tribunes). Ook is er een weekend-paddockkaart verkrijgbaar, met op beide dagen toegang tot het rennerskwartier. Deze bedraagt in de voorverkoop € 25,00.  Daarnaast zijn er Parkeerkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar a € 10,00 per dagparking. Met deze dag-parking is men verzekerd van een plaats op Parking C van het evenemententerrein van Circuit Zandvoort. Surf voor een prijsoverzicht en details naar www.circuitzandvoort.nl.

PR

9948802
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2784
5275
16221
9912942
104201
147943
9948802

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven