De naam SBM RACING Team mag na dit weekend in het Belcar boek van de winnaars bijgeschreven worden. Na een schitterende start van het kampioenschap, met een twee opeenvolgende derde plaatsen in Zolder en vervolgens Spa, kwam nu de eerste zege in het Belcar Endurance Championship. Het werd een hard bevochten zege in de klasse GT4 en één die zeker zal blijven hangen bij het team, de rijders en de partners. Tijdens de 24 Hours of Zolder, op 11 en 12 augustus verdedigt het team zijn leidersplaats in het kampioenschap, een onverhoopte positie voor een raceteam dat amper enkele maanden geleden het levenslicht zag. Het weekend startte op een prima manier, met een polepositie voor de Mercedes-AMG van het duo Spinoy-Sluys, in een prima rondetijd, wat het beste liet verhopen voor de race op zondag. “Ik heb een snel rondje kunnen neerzetten”, vertelde Ward Sluys zaterdag na de chronoritten, “we focussen echter op de race van zondag, die er een is van drie uur, met andere woorden, alles is en blijft mogelijk.”

De beide Oost-Vlamingen hebben vervolgens ook tijdens de race van zich laten spreken. Na een sterke race, met een dubbele stint van Sluys, werd de race in de eindfase beslist. Op de meet waren de verschillen met de dichtste achtervolgers niet groter dan een handvol seconden. Belcar is en blijft een kampioenschap op niveau waar iedere seconde telt.

"Wat een weekend", glunderde Ward Sluys, die ook nog twee zeges in de Supercar Challenge behaalde. "Dit zijn drie zeges die ik te danken heb aan schitterend teamwerk, fantastische wagens en uiteraard prima teamgenoten. Ik denk niet dat ik al een dergelijk weekend heb afgewerkt in mijn autosportloopbaan."

Wim Spinoy is zonder meer de revelatie van het jaar tot dusver, want zes maanden geleden had de man uit Dendermonde nog geen race gereden en nu behaalde hij al twee derde plaatsen in Belcar en nu dus zijn eerste zege. "Met dank aan Ward, die me geweldig coacht en een super teamgenoot is", vertelde de ondernemer aan het podium in Zolder.

“Dank ook aan de goede strategie van Patrick en Niels Selleslagh en de rest van SRT, het team dat ons mee aan dit succes heeft geholpen”, aldus nog Wim Spinoy. “Je voelt dat SRT op jaren ervaring kan bogen en wij profiteren daar mee van. Ik kijk alvast naar de rest van het seizoen uit!”

De volgende afspraak in het Belcar Endurance Championship is de 24 Uur van Zolder op 11 en 12 augustus en vormt uiteraard het hoogtepunt van het seizoen. Het team van Ward Sluys en Wim Spinoy krijgt er onder meer de versterking van Mercedes fabrieksrijder Kenneth Heyer.

Tekst: PR

9948806
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2788
5275
16225
9912942
104205
147943
9948806

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven