Iedereen van ons heeft wel eens in een kart gezeten. Indoor of outdoor maar we weten allemaal wat het is om een zo perfect mogelijk rondje neer tezetten. Vaak staat er dan iemand langs de kant van de baan om foto's van je te maken, die, vanwege de toch wel donkere omstandigheden, niet helemaal lekker lukken. Baal je hiervan, dan is dit iets voor jou. Door een samenwerking tussen myRideOnline en Bleekemolens Race Planet kunnen karters vanaf nu een gepersonaliseerd videoverslag van hun race laten maken. "Eindelijk kan ik nu iedere race optimaal analyseren en me door en door blijven verbeteren," verteld Jeroen Bleekemolen, die inmiddels meerdere opnames heeft laten maken.

Peter Hazenberg van myRideOnline legt uit dat aan de basis van dit concept een speciaal ontwikkelde techniek staat die helemaal automatisch de persoonlijke videobeelden opneemt, monteert en via internet distribueert. De primeur van deze myRideOnline techniek valt ten deel aan Bleekemolens Race Planet in Amsterdam. 

Rondom de baan zullen negen professionele videocamera's opgesteld worden, die zoals bekend bij de foto's, onder relatief moeilijke omstandigheden een hoge kwaliteit kunnen garanderen. De beelden, die de hele baan in beeld zullen brengen, worden digitaal opgeslagen en met computers bewerkt. Doordag de karts voorzien zullen worden van een zender, kunnen de rondom de baan geplaatste ontvangers zeer nauwkeurig alle bewegingen van de karts detecteren en doorsturen naar een centraal computersysteem voor verdere verwerking. Dankzij een koppeling tussen deze computerdata en de camerabeelden kan voor iedere karter een uniek raceverslag gemaakt worden.

Voor aanvang van de race ontvangt de karter een myRideOnline-ticket met daarop een unieke code. Om thuis je persoonlijke raceverslag te bekijken gaat je naar de website van Race Planet en voer je de unieke code in op de speciaal ontwikkelde videoplayer. De bewuste video zal automatisch worden afgespeeld.

”De maand augustus zijn we nog bezig de laatste details tot in de perfectie af te stellen. Om mensen vast kennis te laten maken bieden we alle bezoekers van Race Planet Amsterdam tot september een gratis myRideOnline-video aan” legt Hazenberg uit. Daarna bedraagt de prijs EUR 5,95 voor een uniek raceverslag van 12 minuten. Ondertussen zit het myRideOnline-team niet stil. Bij de ontwikkeling van het systeem zijn reeds voorbereidingen getroffen voor toekomstige uitbreidingen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de mogelijkheid commentaar aan de race toe te voegen en de race met al zijn data grafisch weer te geven op een plattegrond van de baan. Ook het afspelen van de filmpjes op mobiele telefoons wordt voorbereid.  myRideOnline heeft dan ook de nadrukkelijke focus om op basis van de laatste technologieën innoverende toepassingen te blijven ontwikkelen en toe te passen.

Op dinsdag 2 september zal myRideOnline op feestelijke wijze officieel van start gaan. In samenwerking met Race Planet zal dan een ‘sterrenrace’ met bekende Nederlanders worden gehouden. “Op deze wijze krijgt myRideOnline een lancering met uitstraling’’, aldus Hazenberg, die benieuwd is naar de raceverslagen van onze vaderlandse sterren.

 

 

9948680
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2662
5275
16099
9912942
104079
147943
9948680

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven