De 6e ronde van F1Driven zit erop en wederom kan Carlo van Dam tevreden zijn met de beste beoordeling. Ook Chris van der Drift en Yelmer Buurman kunnen deze ronde op ruime voldoendes van de jury rekenen. F1Driven 2008 nadert zijn definitieve ontknoping, want het duikt hierbij zijn laatste reguliere beoordelingsronde in. Hoewel het seizoen van zowel Jeroen Bleekemolen als Ho Pin Tung er na Monza opzat, bleek dat beiden nog beoordeeld konden gaan worden op hun A1GP optreden. Omdat ook Carlo van Dam nog deelneemt aan de F3 race in Macau, biedt dit genoeg beoordelingsmateriaal voor een extra laatste ronde van de reguliere F1Driven competitie 2008.

Dit betekent niet dat de winnaar hierbij bepaald is, want er komt nog een zinderende eindfinale waarin de talenten het tegen elkaar opnemen in een directe confrontatie. Later zal hier meer over bekend worden gemaakt, maar laten we nu eerst het juryoordeel van ronde 6 onder de loep nemen. Deze ronde liep overigens tot en met het weekend van 21 september. Afgelopen raceweekend viel dus qua jurybeoordeling al onder ronde 7.

We beginnen weer met Shirley van der Lof. Op de Lausitzring was ze de snelste in beide kwalificaties en wist ze race 2 te winnen. Twee weken later op de Sachsenring reed Shirley veelal in de top 3 van de Duitse  Formule3 Trophy Cup. Over het niveau van de raceklasse zijn de meningen nog steeds verdeeld, maar de jury was echter wel zeer lovend over het sterke weekend op de Lausitzring. Bovendien zit er heel duidelijk een opwaartse lijn in het eerste Formule3 seizoen van de Haaksbergse race-ster. Zodoende komt het eindoordeel ditmaal wederom op een 6 uit.

Carlo van Dam krijgt deze ronde eens te meer het hoogste cijfer toebedeeld, namelijk een 8.3. Na het behalen van de titel behield hij zijn overmacht tijdens het laatste weekend op Sugo: twee pole posities en twee overwinningen. Door de jury wordt er echter reikhalzend uitgekeken naar de Formule3 race op Macau waar een directe confrontatie plaatsvindt met de Europese kampioenschappen.

Op het circuit van Imola zagen we Chris van der Drift weer in actie in de Formula Master. Na de pole postion werd er in de eerste race een tweede plaats behaald. Op zondag sloeg echter het noodlot toe met een kapotte aandrijfas. Hierdoor zal Van der Drift het kampioenschap in de laatste races op Monza komend weekend veilig moeten stellen. Afgezien van de pech, was Imola een sterk weekend en de jury komt zodoende uit op een 7.5.

Het weekend van Giedo van der Garde op Le Mans was qua pech vergelijkbaar met dat van Chris van der Drift. Na een 2e plek in de kwalificatie wist hij op zondag van die startplaats te winnen. Op zaterdag daarentegen, moest Giedo in de opwarmronde afhaken met een defecte versnellingsbak. Deze ronde krijgt Giedo een 6.3 toebedeeld omdat de jury vindt dat hij wat is teruggezakt en eigenlijk deze ronde de titel al had moeten pakken (dit deed Giedo uiteindelijk vorig weekend wel, maar die race valt onder ronde 7).

In de nieuwe Superleague Formula klasse was het een Nederlands feestje op de Nurburgring. F1Driven talent Yelmer Buurman schreef de tweede race op zijn naam. Een prima prestatie van de rijder, wiens seizoen dankzij de Formula Superleague een zeer positieve afsluiter lijkt te gaan krijgen. In de kwalificatie was Yelmer overigens 9e en in race 1 werd hij als 10e geklasseerd. Yelmer kom deze ronde op een 7.7 uit vanwege zijn indrukwekkende prestatie op zondag, waarbij hij van startplaats 7 naar de overwinning reed.

Ho Pin Tung eindigde het GP2 seizoen op Monza op dezelfde wijze als hoe zijn seizoen over het algemeen is verlopen: “er zat meer in dan er is uitgekomen”, zoals Ho Pin zijn seizoen zelf omschrijft. Op zaterdag vocht hij zich vanaf de 23e plek naar voren totdat radiatorproblemen een einde aan zijn race maakten. Op zondag vocht hij zich van een 18e naar een 9e plaats. Geen punten dus voor Tung, die zich nu op kan gaan maken voor een comeback bij A1GP Team China. De jury kwam helaas niet hoger uit dan een 4.8 voor Ho Pin.

Waar Renger van der Zande op Barcelona vorig jaar zijn eerste overwinning behaalde in de Formule3 Euroseries, ging het hem dit jaar minder goed af. Na een tactische fout van het team in de kwalificatie kon Renger slechts als 19e van start. Race 1 eindigde tevens in een crash die achteraf niet zijn schuld bleek te zijn. De race op zondag bood dus weinig kans op punten. Toch won Renger maarliefst 12 posities in de eerste ronde, om uiteindelijk als 10e te finishen. Vanwege deze opmars op zondag, komt Renger nog ternauwernood op een voldoende bij de jury. Een 5.7 valt hem deze ronde ten deel, maar Renger staat nog altijd 3e in het kampioenschap.

Jeroen Bleekemolen reisde als kampioen af naar de seizoensafsluiter in de Porsche Supercup op Monza. In de kwalificatie begon het echter onverwachts te regenen en werd er op een droogafstelling een 8e plaats behaald. Vanaf die positie vocht Jeroen zich echter terug naar een 3e plaats in misschien wel de spectaculairste Porsche Cup race van het seizoen. Van de jury krijgt Jeroen deze ronde een 7 en in ronde 6 zal Jeroen beoordeeld gaan worden op zijn prestaties in de A1GP voor team Nederland.

 Juryrapport ronde 6:
1 Carlo van Dam:  8.3
2 Chris van der Drift: 7.5
3 Yelmer Buurman: 7.7
4 Jeroen Bleekemolen: 7
5 Giedo van der Garde: 6.3
6 Shirley van der Lof: 6
7 Renger van der Zande: 5.7
8 Ho Pin Tung: 4.8         

In de publieksstemming deed Renger van der Zande wederom goede zaken en wist ook Chris van der Drift vele stemmen te vergaren.

Publieksstemming ronde 6:
1: 31% - Renger van der Zande 10
2: 18% - Chris van der Drift 9
3: 13% - Carlo van Dam 8
4: 10% - Jeroen Bleekemolen 7
5:   9% - Giedo van der Garde 6
6:   7% - Shirley van der Lof 4.5
7:   7% - Yelmer Buurman 4.5
8:   6% - Ho Pin Tung 3

Ronde 7 op jurygebied bestrijkt de periode vanaf het laatste raceweekend van september en zal duren tot het einde van dit Formule1 seizoen. Het zal een interessante ronde worden want de beoordeling van meerdere rijders heeft betrekking op een ander kampioenschap dan in de voorgaande rondes. Denk hierbij aan de A1GP of de Formule3 race op Macau. Ook is er weer een nieuwe publieksstemming geopend, waarbij het erg spannend gaat worden tussen Renger en Carlo.
 

9942237
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1494
4309
9656
9912942
97636
147943
9942237

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven