K2 Content

Van Merksteijn Motorsport heeft in Emmeloord een dubbele overwinning behaald. Zowel in de rally als in de rallysprint was het team uit Hengelo de overtuigende winnaar. Bernhard Ten Brinke met de Ford Focus WRC 08 won de Tank S Rally en Bas van Kamperdijk zegevierde in de Tank S Rallysprint met de Mitsubishi Evo IX.

Bernhard Ten Brinke verscheen vrijdagavond samen met zijn nieuwe Belgische navigator Eddy Chevaillier aan de start in Emmeloord met de Ford Focus WRC 08. De regerend Nederlands kampioen kon gelijk vooraan meestrijden om de kop positie en aan het einde van de avond stond de Bribus Keukens directeur op een tweede plaats achter Van Eldik, die zich de volgende ochtend terugtrok uit de rally, gevolgd door Erik van Loon en René Kuipers.

Aan de eerste serie proeven die op de zaterdag werden verreden beleefde Ten Brinke weinig plezier. “De gladde proeven op de dijken rondom Blokzijl liggen mij niet zo goed.” Na de eerste proef op zaterdag had Ten Brinke een voorsprong van 19 seconden maar deze slonk langzaam gedurende de ochtend. In de middag en avond proeven rondom Kampen wist de rijder uit de Achterhoek de concurrentie echter op voldoende afstand te houden. De voorsprong was slechts enkele seconden zodat het een spannende eindstrijd zou worden. Op proef 15 ging van Loon in de fout waardoor de voorsprong opliep tot 8 seconden en met twee snelle tijden op de publieksproef in Emmeloord kon Bernhard zijn eerste zege in de Nederlandse rallysport veilig stellen. Met uiteindelijk 36 seconden voorsprong op Huzink in de Subaru sloten Ten Brinke en Chevaillier de eerste rally van het Nederlandse seizoen 2010 af met de maximale score.

Bas van Kamperdijk en Tim Rietveld hebben met de groep N Mitsubishi Evo IX van Van Merksteijn Motorsport de Tank S Rallysprint overtuigend weten te winnen. Na een podiumplaats vorig jaar in Hengelo tijdens hun eerste deelname samen aan de rallysport hebben zij opnieuw laten zien zeer snel te zijn.

Op de eerste proef van de sprint was de Escort WRC van Smits ruim 2 seconden sneller dan de Evo IX van de Berdal directeur uit Enter. Na op de tweede proef, Kampereiland, de achterstand te hebben terug gebracht tot slechts 0,4 seconden beloofde het een spannende strijd te worden tussen de WRC en de groep N Evo IX van Van Kamperdijk. Na het uitvallen van Smits op de Tank S Special in Emmeloord was de spanning in de sprint helemaal verdwenen met een voorsprong van 45 seconden op de nieuwe nummer 2. Ondanks dat Van Kamperdijk niet meer voluit ging op de laatste proeven  wist hij de Tank S Rallysprint met 4 snelste tijden en een voorsprong van bijna een minuut winnend af te sluiten.

”Bernhard Ten Brinke heeft een hele solide wedstrijd gereden om het op zaterdagavond tijdens de Tank S Special af te maken. Zaterdagmiddag hebben we nog wat aanpassingen gedaan aan de Focus WRC en die hebben heel erg goed uitgepakt. De voorbereiding van Bernhard voor deze rally was niet optimaal omdat de Focus motor pas vrijdagochtend terug kwam van M-Sport en er zodoende geen gelegenheid meer voor hem was om nog te testen.” Aldus Gerard Grouve, teammanager van Van Merksteijn Motorsport. “Bas van Kamperdijk heeft heel erg stabiel zijn eigen wedstrijd gereden en een uitstekende prestatie geleverd. Op woensdagavond heeft Bas nog kunnen testen waardoor hij na de lange winterstop gelijk competitief kon meestrijden aan de kop.”

PR

14661784
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2554
3266
5820
14632589
114638
126429
14661784

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven