K2 Content

Peter van Merksteijn jr. en Michiel Poel hebben de belangrijkste rally van de Nederlandse kalender, de Hellendoorn Rally, met een ruime voorsprong op hun naam geschreven in de Citroën C4 WRC. Van start tot finish wist Peter jr. de leiding in de rally vast te houden en won daarmee de rally tegen zijn eigen verwachting in.

Pas op het allerlaatste moment is er door Van Merksteijn Motorsport besloten om in samenwerking met Citroën Racing een C4 WRC in te zetten voor Peter van Merksteijn jr. tijdens de bekendste rally van de Nederlandse kalender, de Hellendoorn Rally. Peter jr. kwam aan de start met een auto waarmee hij nog nooit eerder een rally mee had gereden. Daarnaast had hij ook nog nooit eerder samen gereden met zijn navigator voor deze rally, Michiel Poel. Geen perfecte omstandigheden om mee aan de start te komen van een belangrijke rally waarin hij zelf slechts eenmaal van start was gegaan met een groep N Evo IX.

Op vrijdagavond gingen Peter jr. en Michiel met startnummer 2 van start voor de eerste omloop van de drie avond proeven. De eerste krachtmeting met de rest van het sterke deelnemersveld begon op de Luttenbergring waar de Citroën C4 onverwacht gelijk een belangrijke tik wist uit te delen aan de concurrentie door mede dankzij een juiste bandenkeuze ruim 9 seconden voorsprong te pakken op belangrijkste tegenstander, Dennis Kuipers met de allernieuwste generatie Ford Fiesta WRC. Door pech te hebben met plotselinge regenbuien en nog onbekend zijn met de auto slonk de voorsprong gedurende de avond tot minder dan een seconde en sloot Van Merksteijn jr. de eerste dag af in leidende positie.

De tweede dag van de Hellendoorn Rally opende Peter jr. opnieuw sterk met een hele snelste tijd en creëerde zo een gat naar de achtervolgers van 8 seconden. Inmiddels ging de strijd om de koppositie van de rally nog tussen de twee rijders uit het WRC, Peter jr. en Dennis Kuipers. Het gevecht ging gedurende de dag erg gelijk op waarbij het verschil tussen beide jonge rijders steeds met een paar tiende van een seconde veranderde. Aan het einde van de ochtend was het verschil nog 7,1 seconden in het voordeel van Peter jr. met de oudere C4 Word Rally Car ten opzichte van de nieuwste Fiesta WRC.

Tijdens de eerste helft van de middag bleef het een enorm spannend gevecht om de kop positie van de Hellendoorn Rally waarbij de verschillen op de proeven tussen beide rijders minimaal waren. De laatste drie klassementsproeven moesten de ontknoping gaan brengen waarin Peter jr. opnieuw orde op zaken stelde door maar liefst 8 seconden sneller te rijden en het gat oprekte tot bijna 15 seconden met nog 2 proeven te gaan. Aan het einde van de voorlaatste proef kwam de mooie duel tot een teleurstellend voortijdig einde toen de motor in Fiesta WRC van Dennis Kuipers rokend aan de finish van de proef kwam en hij helaas niet meer in staat om de leidende positie van Peter van Merksteijn jr. nog te bedreigen. De afsluitende proef van de rally hoefde Peter jr. hierdoor slechts naar de finish te rijden om de winst in de Hellendoorn Rally voor zichzelf en navigator Michiel Poel op te eisen.

“Ik ging er vooraf totaal niet van uit dat ik hier zou kunnen winnen. Drie belangrijke factoren waren niet in mijn voordeel zodat we ons eigen plan hebben getrokken en hebben afgewacht wat er gedurende de rally ging gebeuren” volgens Peter van Merksteijn jr. “Het is echt fantastisch om deze rally op mijn naam te kunnen zetten. Het was een hele spannende en mooi gevecht met Dennis Kuipers die we helaas niet tot en met de allerlaatste proef konden voortzetten.”

http://www.vm-motorsport.nl/

14661853
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2623
3266
5889
14632589
114707
126429
14661853

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven