De start van de Dutch GT4 Championship is voor Certainty by Day V Tec coureur Jeroen Bleekemolen begonnen met het schrijven van geschiedenis. Bleekemolen zal de boeken in gaan door de allereerste race in het kampioenschap op overtuigende wijze te winnen. Met meerdere spectaculaire inhaalacties was Jeroen niet alleen de sterkste, maar ook overduidelijk de smaakmaker van de race.



Naast Bas Schothorst vertrok Bleekemolen vanaf de eerste rij, maar moest na het doven van de lichten een auto aan zich voorbij laten gaan en kwam na de eerste ronde als derde over de start- en finishlijn. De race werd op dat moment aangevoerd door beide Porsche equipes, bestuurd door Phil Bastiaans en Bas Schothorst.

De Porsche coureurs waren op de rechte stukken sneller, maar in de bochten kwam Jeroen in de Corvette C6 steeds dichterbij en kroop langzaam naar de staart van zijn voorligger toe. Zes ronden lang zat hij deze op de hielen, waarna hij een minuscuul gaatje wist te vinden en de bolide van Bas Schothorst passeerde. Nog geen twee ronden later moest ook de tweede Porsche zijn meerdere erkennen in de door Certainty by Day V Tec geprepareerde Corvette, waarna de weg vrij was om uit te lopen en met gemak de overwinning veilig te stellen.


Jeroen was duidelijk zeer verheugd: “Beter konden we het Dutch GT4 niet beginnen! Het was een hele leuke race. Vooral de achterbanden slijten hard, waardoor de auto’s vaak dwars gaan na een paar ronden. De auto is heel goed neergezet door het team en alles liep perfect. Mijn banden bleven net iets langer goed en ik kon de kop pakken. Ik heb me prima vermaakt en kijk uit naar de rest van de races!”

Henry Zumbrink, die de tweede Certainty by Day V Tec Corvette bestuurde, kende een enerverende race. Gestart vanaf de zevende positie belandde hij middenin een ronden lang durend gevecht met twee BMW M3 GT4’s van Ricardo van der Ende en Simon Knap. Henry wist beide BMW’s lange tijd achter zich te houden en hield dapper stand, maar de hevige bumper-aan-bumper gevechten hadden uiteindelijk teveel van zijn banden gevergd, waardoor hij op het einde van de race zijn snelheid moest aanpassen en eindigde op de 12de positie.


“Mijn start was redelijk, waarna ik de gehele race leuke gevechten aan kon gaan met o.a. de BMW GT4’s; op het einde moest ik het wat rustiger aan doen. De Corvette is een indrukwekkende wagen en een grote uitdaging voor zijn bestuurder! Zeker gezien het feit dat onze auto pas zondagavond uit de fabriek kwam en we voor aanvang van de Paasraces alleen een shakedown hebben kunnen doen, mogen we trots zijn op onze snelheid!”

Vandaag staan er weer twee races op het programma tijdens de officiële racedag van de Paasraces op het Circuit Park van Zandvoort waarbij beide rijders van het Certainty by Day V Tec natuurlijk weer alles op alles gaan zetten om een goed resultaat neer te zetten.

Programma maandag 13 april 2009 Paasraces CPZ:
09.30 uur - 10.00 uur Formido Swift Cup race 1, 12 ronden Max. 30 min.
10.15 uur - 10.40 uur Dutch GT4 race 2, 25 min.
10.55 uur - 11.20 uur Formule Ford race 1, 12 ronden Max. 25 min.
11.35 uur - 12.20 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup race 1, 45 min.
12.35 uur - 13.00 uur NEC FR2.0 race 2, 25 min.
13.00 uur - 14.00 uur Pauze, gridwalk
14.00 uur - 14.50 uur Dutch GT4 race 3, 50 min.
15.05 uur - 15.45 uur Toerwagen Diesel Cup race 2, 40 min.
16.00 uur - 16.30 uur Formido Swift Cup race 2, 12 ronden Max 30 min.
16.45 uur - 17.10 uur Formule Ford race 2, 12 ronden Max 25 min.
17.25 uur - 17.50 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup race 2, 12 ronden Max 25 min.

9042823
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2416
5584
29618
8959249
117705
211729
9042823

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven