Certainty by Day V Tec heeft tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort de overwinning in het Dutch GT4 Championship behaald. Certainty-coureur Jeroen Bleekemolen sneed als een warm mes door de boter door zich binnen acht ronden van een 22e startplek naar de koppositie op te werken. In de eerste wedstrijd van de Toerwagen Diesel Cup verraste Sven Andries door al in de tweede ronde de snelste rondetijd te noteren, maar zag na een aanvaring een haalbare podiumplaats in rook op gaan.


Ondertussen reed Marcel van Leen een sterke inhaalslag, met de zesde plek als eindpunt. Een resultaat dat hij in de tweede race met teamgenoot Ruud Sluiter herhaalde. In de Suzuki Swift Cup maakte Niels Langeveld na pechvolle Paasraces een grote stap voorwaarts met twee vijfde plaatsen.

Henry Zumbrink reed zijn Corvette C6 tijdens de openingsrace van het Dutch GT4 Championship op zaterdag naar de dertiende plek. Teamgenoot Peter van der Kolk parkeerde iets over de helft zijn auto met een technisch defect in de pitstraat. Tweede Paasdag verging het de Zandvoortse/Katwijkse renstal beter; Jeroen Bleekemolen reed een fabuleuze inhaalrace door in slechts acht ronden van staart naar kop te rijden, wat in de 22 auto’s tellende koningsklasse van Nederland als zeer uitzonderlijk betiteld mag worden. “Eén van de redenen dat ik zo snel naar voren kwam, was dat ik vrijwel constant mijn eigen tempo kon rijden”, vertelde Bleekemolen naderhand. “Het was niet zo dat ik van het ene in het andere gevecht verzeild raakte. Het leek misschien makkelijk om zo door het veld heen te rijden en naar voren te komen, maar dat was het zeker niet. Ik heb er echt voor moeten knokken!”

Ook teamgenoot Harmen van Putten reed een goede race en behaalde een derde plaats in de Gentlemen Cup. De derde wedstrijd van het Dutch GT4 Championship wordt in duo’s gereden. Peter van der Kolk en Jeroen Bleekemolen sloten het weekend als negende af; Henry Zumbrink en Harmen van Putten besloten als dertiende.

In de Suzuki Swift Cup maakte Niels Langeveld na pechvolle Paasraces een grote stap voorwaarts door een persoonlijk ronderecord van 2:07.866 op de klokken van Circuit Park Zandvoort te noteren. In de beide wedstrijden kwam hij als vijfde over de streep. “Ik ben eigenlijk niet echt tevreden”, vertelde een gedreven Langeveld. “Na een derde tijd in de kwalificatie, had ik gehoopt na de start met de kop mee te kunnen komen. Maar ze reden al snel bij me weg en ik had al gauw door dat het plan niet ging lukken. Door mijn wat agressieve rijstijl had ik te weinig snelheid in de bochten, waardoor de achtervolgers snel dichterbij kwamen. Schothorst kwam op een geniale manier langs me. Daarna passeerde ook Marcel Dekker nog. Bij de start van de tweede race verloor ik een plek, doordat ik buitenom wilde proberen wat posities goed te maken. Alles of niets, maar het pakte niet goed uit en ik verloor een plek. Maar het is goed om te zien dat we vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van Pasen en met de Masters of Formula 3 zullen we nog sterker terugkomen!”

Teamgenoot Stots reed zich sterk naar voren, komend van een elfde startplek klom hij in de eerste manche op naar een achtste eindpositie, die hij in de tweede manche wist te handhaven. Paul Flinterman, die afgelopen weekend zijn rentree maakte, vocht in de openingswedstrijd van de Suzuki Swift Cup felle gevechten uit en zag als zeventiende de finishvlag; ook in de tweede race was Flinterman op weg naar een goede klassering, maar door een stop-and-go penalty, viel de Certainty Racing-coureur terug in de uitslag. De dames Maaike de Wit en Ella Zander vielen dit weekend met respectievelijk twee vierde en twee vijfde plaatsen nipt buiten het erepodium van de Ladies Cup.

Bij de start van de eerste manche van de Toerwagen Diesel Cup schoot Andries, zonder teamgenoot Sven Luyckx die vanwege ziekte verstek moest laten gaan, als een pijl uit een boog vanuit zijn zevende startplek. Nadat hij de snelste raceronde had genoteerd en zeer verrassend al in zijn tweede race kon meestrijden om de kop van het veld, raakte hij betrokken bij een aanvaring, waardoor een haalbare podiumplaats (of zelfs meer) in rook opging.

In de tweede wedstrijd reed Andries, weer vergezeld door Luyckx, naar de achtste positie. Ondertussen deed ondernemer Van Leen goede zaken, hij werd na een sterke inhaalrace als zesde afgevlagd. Ook hij moest de klus alleen klaren, nadat teamgenoot Ruud Sluiter zich, eveneens vanwege ziekte, afmeldde. “Ik startte helemaal achteraan vanwege een technisch probleem in de kwalificatie”, legde hij uit. “Doordat ik alleen reed wist ik dat ik het zwaar zou krijgen. Ik heb veertien auto’s ingehaald en het voelde ook echt als een overwinning na de finish. Misschien had er met een goede kwalificatie meer in gezeten, maar feit is dat ik nu al een heel leuk seizoen heb!”


In de tweede manche, met een herstelde teamgenoot Sluiter, wisten zij hun zesde startpositie te verdedigen en besloten hun weekend kort achter equipe Nooren/Albers (P4), op de zesde plaats.

Tekst PR

9917554
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1385
3227
4612
9885139
72953
147943
9917554

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven