Vanwege een tekort in zijn budget, wist hij twee weken geleden niet of hij nog aan de start van het Tango Dutch GT4 Championship zou verschijnen. Maar Danny van Dongen vond op de valreep nog een sponsor en beloofde deze in ruil te zullen winnen. Van Dongen hield woord en kwam tijdens de tweede GT4-wedstrijd in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa-Francorchamps als eerste over de finish van het gelijknamige circuit. Dit is helemaal geweldig," liet hij na afloop weten. Klassementsaanvoerder Christiaan Frankenhout werd als tweede geklasseerd en zette daarmee een serieuze stap richting de titel. De als laatste gestarte Bas Schothorst, reed een indrukwekkende inhaalslag en zag zijn inzet beloond worden met de derde plaats op het erepodium.

Bij de start van de wedstrijd wist de vanaf pole-position vertrokken Junior Strous zijn koppositie te verdedigen en de voorsprong richting zijn achtervolgers in twee ronden tijd uit te breiden naar ruim vier seconden. “Maar Cor Euser kwam daarna zó hard dichterbij”, verklaarde de HTP-Racing-coureur. “Hij noteerde zelfs in de race, met gebruikte banden, een snellere tijd dan mijn foutloze kwalificatieronde. Maar doordat zijn teamgenoot niet hetzelfde tempo kon rijden, wist ik dat het voor de overwinning niets uitmaakte dat Euser de leiding overnam. Halverwege de race ging echter mijn differentieel stuk. Een absolute ramp! Zowel de snelheid als de auto was prima in orde, maar helaas loop ik nu voor de tweede keer dit weekend door pech de overwinning mis.” Strous werd uiteindelijk als zesde geklasseerd.

Door het mechanische defect bij Strous en het terugvallen van equipe Cor Euser / Peter van der Kolk na hun pitstop met rijderwissel, profiteerde Christiaan Frankenhout door de leiding in de wedstrijd over te nemen. Ondertussen had ook Danny van Dongen zich een weg naar voren gebaand. Twee ronden voor het einde wist hij met een uitremactie Frankenhout in de Busstopchicane te verschalken en de eerste plek over te nemen. Zo boekte Van Dongen zijn eerste overwinning in het Tango Dutch GT4 en dat terwijl hij een aantal weken eerder nog vreesde de rest van het seizoen niet meer in actie te komen.

“Ik kon dit weekend dankzij een nieuwe sponsor weer aan de start verschijnen”, vertelde Van Dongen. “Ik had hem beloofd dat ik hier zou winnen. Dat is me mooi gelukt! Dankzij een goede wegligging en een prima pitstop, lukte het om goed naar voren komen. Bij de Busstopchicane kon ik later remmen dan Christiaan Frankenhout en was de weg vrij voor mijn eerste overwinning. Het is leuk dat ik juist hier mijn zege heb behaald. Op Spa-Francorchamps stond ik lang geleden voor de allereerste keer op het podium.”

Met een tweede plaats doet Frankenhout erg goede zaken voor het kampioenschap, dat hij nu met grote voorsprong leidt. “Maar toch had ik erg graag willen winnen”, vertelde de klassementsaanvoerder. “De race duurde eigenlijk net iets te lang, maar met tachtig kilogram succesgewicht kon ik weinig tegenstand bieden. Ondanks dat het kampioenschap voor mij nu wel dichterbij komt, wil ik nog steeds voor de overwinningen blijven gaan. Want die smaken altijd beter dan een tweede plaats.”

Bas Schothorst reed ondertussen een ijzersterke inhaalrace. Komend van de allerlaatste startplaats, reed hij zich naar een uitstekende derde plaats. Hiervoor moest hij in de slotfase nog wel de BMW M3 GT4 van Duncan Huisman en Ricardo van der Ende passeren. “Het ging echt geweldig!” vertelde Schothorst. “Ik kon mij vanwege een begrafenis niet kwalificeren, dus moest ik helemaal achteraan starten. Het was voor mij een erg spectaculaire race. Ik heb tot het vallen van de vlag volop gestreden en niet getwijfeld tijdens inhaalacties, om zo snel mogelijk naar voren te komen. Als de race tien minuten langer had geduurd, had ik kunnen winnen!”

Tim Buijs eindigde, na de overwinning van Sebastiaan Bleekemolen gisteren, op een zevende positie. Team Bleekemolen kan dan ook terug kijken op een goed raceweekeinde in het Dutch GT4 Championship. Sebastiaan Bleekemolen won zijn race overtuigend. Hij leidde van start tot finish en bouwde onderweg een voorsprong van bijna vijftien seconden op. ”Het ging allemaal fantastisch”, vatte Sebastiaan zijn race treffend samen. “Ik maakte een superstart, waardoor ik al snel de leiding kon pakken. De auto was super en ook de pitstop verliep perfect. Ik heb geen enkel foutje gemaakt. Dit is echt geweldig.”

PR

9917434
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1265
3227
4492
9885139
72833
147943
9917434

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven