Na het laatste optreden in Assen verhuisde het gehele GT4 peloton dit weekend naar de Belgische Ardennen, waar op het befaamde Circuit van Spa Francorchamps de 24 uurs verreden werd, met in het voorprogramma de Dutch GT4, inmiddels de koningsklasse van de Nederlandse autosport. Henry Zumbrink reed pas voor de tweede keer op het Formule 1 circuit, waar het weer zo wisselvallig was als maar kon.
 

Het weekend verliep voor Henry, volgens eigen zeggen: “Redelijk, maar ik had er meer van verwacht. De baan was redelijk nieuw voor mij, ik had hier pas één keer gereden met de BRL en dit was alweer twee of drie jaar geleden. Ik heb hier ook niet getest met de Corvette.” Het weekend begon al op donderdag met de vrije trainingen. De eerste vrije training werd als snel stilgelegd met een code rood, doordat er veel te veel water op de baan lag. Aangezien de wagens niet voldoende grip hadden en veel last hadden van aquaplaning, werd de training dan ook stilgelegd. De tweede training was wel droog en Zumbrink kon zo’n vier tot vijf ronden afleggen. Aangezien ook collega Harmen van Putten moest testen, heeft deze de rest van de training gereden. Henry: “We moesten allebei testen, daardoor heb ik helaas weinig kunnen rijden.”

De coureur uit Amerongen was echter hoopvol voor de kwalificatie. De snelheid werd gevonden en Henry kon een vijfde plaats bemachtigen voor zijn race op zaterdag. Er werden slechts twee korte races verreden op zaterdag. Zumbrink: “Aangezien zaterdag en zondag verder in het teken van de 24 uurs race van Spa stond, heb ik slechts één race gereden op zaterdag. De andere race werd gereden door Harmen van Putten.”

Henry: “Tijdens de start op zaterdag kwam ik redelijk weg, maar kwam direct in het gedrang. In de eerste bocht werd ik even de baan afgeduwd, maar kon weer als achtste of negende aansluiten.” Na deze aanvaring kon Zumbrink zijn vijfde stek weer terugwinnen. Ondanks de korte race, moesten alle deelnemers toch een pitstop doen. Zumbrink: “Na mijn stop kwam ik achter Duncan Huisman terecht. Hoewel ik hem niet voorbij kwam, kon ik snellere tijden rijden dan de kop van het veld en de vijfde plaats in de race behouden. De race was niet spectaculair, maar zeker constant.” Aangezien de kop van het veld direct bij de start kon wegrijden en inmiddels een voorsprong van meer dan een seconde had, was het niet haalbaar verder naar voren te komen. Henry sluit af: “Ondanks alles heb ik een goed weekend gehad, ik heb de race kunnen finishen op de vijfde plaats en doe hiermee toch goede zaken voor het kampioenschap.”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, LIEBHERR W&H NEMAASKO, Janssen Staalbouw, Impact Incasso, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, GPS parkeer systemen, Trime Line, Digigrafie BV., Quesar IT Solutions, Hotel Blitz Berwang, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

Tekst: PR

10056559
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
974
3963
8194
10014938
93787
118171
10056559

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven