Ferdinand Kool heeft in het Tango Dutch GT4 kampioenschap vriend en vijand verrast door met 'zijn' BMW Z4 alle toppers te verslaan in een zinderende kwalificatie. Vervolgens weet Ferdinand in een verregende race als enige niet Porsche coureur snel te gaan op het natte asfalt van Zandvoort en daarmee een welverdiende podiumplek te scoren.

In de kwalificatie van het Dutch GT4 kampioenschap is het de BMW Z4 die boven aan de lijst staat met een zinderende tijd van 1.49.430 minuten. Met deze tijd zette Ferdinand maar liefst het hele GT4 geweld op een halve seconde en dat terwijl de rijders zo aan elkaar gewaagd zijn. "Ja dat was een goed rondje, de baan was vanmiddag iets langzamer anders had ik zeker ook de pole voor de hoofdrace gepakt, maar een pole position en een 2de tijd voor de hoofdrace is een uitstekend resultaat voor mijzelf en het super gemotiveerde Albi-engineering team. De BMW Z4 is prima afgesteld en zonder pech doen we gewoon mee voor de ere plaatsen in dit prachtige kampioenschap,” aldus een zeer enthousiaste Kool.

Voor aanvang van de race begon het zondag ineens te regenen en moesten alle coureurs op regenbanden de strijd met elkaar aangaan. Ferdinand Kool heeft vanaf pole een uitstekende start en rijdt meteen een paar meter weg bij het hele veld. Na een paar ronden blijken alle Porsche coureurs ontzettend snel te gaan, dit omdat de motor achter in ligt en de Porsche zo veel meer tractie heeft dan alle andere auto's in het startveld. Toch blijkt Ferdinand als enige in staat dit tempo te volgen en pakt zo zijn eerste en verdiende podium in een spannnende race. Ferdinand: “Dat waren moeilijke omstandigheden en ik had nog niet in de regen gereden met de Z4 op Zandvoort dus dat was wel spannend. Toch kon ik aanhaken bij de Porsches en zo naar het podium rijden. Een prachtig resultaat voor mij en het hele team die de auto perfect afstelden.”

In de lange race moest Ferdinand vanaf de 2de positie starten. Na een prima start wordt er om elke meter gestreden in de top 5 van de koningsklasse in Nederland. Ferdinand weert zich kranig en ligt tot aan de verplichte pitstop op een 2de positie in de race. Na 35 minuten stapt teamgenoot Richard van de Berg in de BMW Z4 en komt terug op een 3de positie nadat hij de aanstormende Ricardo van de Ende langs zich moet dulden. Richard rijdt voor wat hij waard is en strijd met de sterk rijdende Simon Knap de rest van de race om de laatste podiumplek. In de laatste bocht maakt Richard een klein foutje en zo kan Knap met een verschil van 0,014 duizendste van een seconde de 3de plek overnemen. Een 4de plaats is het reslultaat voor Ferdinand en zijn teamgenoot.

Een heel erg sterk weekend voor het Albi-Engineering team en de rijders Ferdinand Kool en Richard van de Berg. Ferdinand Kool is zelfs doorgestoten naar positie 11 in het kampioenschap en dat na 2 weekenden te missen door pech mag dat een knap staaltje inzet en motivatie genoemd worden.

Tekst: PR

10056515
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
930
3963
8150
10014938
93743
118171
10056515

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven