De Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort is goed verlopen voor Rhesus Racing. Addie van de Ven en Alexander Keijzers, rijdend in de Wijzonol-kleuren, eindigden beiden op het podium in de Renault Clio Cup. Ook in het Dutch GT4 Championship ging het goed met de rijders van het team. “Ik heb genoten in mijn Aston Martin GT4. Ik had de snelheid en ik kon aanvallen”, aldus een tevreden Pim van Riet. Voor Rhesus Racing was de Wijzonol Trophy een zeer bijzonder evenement. Wijzonol is immers de hoofdsponsor van de beide Renault Clio’s van het team. Het team ontving in totaal 300 gasten in de fraaie hospitalitytent.

Addie van de Ven deed uitstekende zaken tijdens de kwalificatietraining van de Renault Clio Cup. Hij reed de snelste tijd en mocht dus in de tweede race vanaf poleposition starten. “In het begin van de training was de baan nog deels nat. Ik warmde mijn banden goed op en wachtte tot het asfalt droger was, toen sloeg ik toe”, aldus de zeer tevreden Addie.

In de eerste race van de Renault Clio Cup gaat de top acht altijd in omgekeerde volgorde van start. Addie moest dus vanaf de achtste startplek beginnen. Hij klom op naar de zesde plek.
Bij de start van de tweede race kon Van de Ven zijn poleposition helaas niet verzilveren. “Ik vertrok met teveel wielspin”, vertelde hij. Addie lag nagenoeg de hele race op de derde plaats. “Ik was wel sneller dan koploper Melvin de Groot, maar ik zag geen kans om mij verder naar voren te vechten. Ik hoopte dat ik kon profiteren van het gevecht om de leiding tussen Melvin en tweede man Robert van den Berg, maar dat zat er niet in.” Addie verloor zijn kans op de zege bij de start, realiseerde hij zich. “Maar ik denk dat ik toch tevreden moet zijn. Deze podiumplek is niet alleen mooi voor mij, maar ook voor het team en iedereen die tijdens de Wijzonol Trophy onze gast was.”

Alexander Keijzers verhoogde de feestvreugde door tijdens de tweede race als derde in de Olympia Cup te eindigen. “Mijn auto was super”, stelde hij vast. “Ik vocht mij vanaf de vijftiende startplek op naar de tiende plaats algemeen en de derde plek in de Olympia Cup. Het was een mooi moment om samen met Addie op het podium te staan tijdens dit Wijzonol weekend.”

Rhesus Racing presteerde wisselend in het Dutch GT4, maar na afloop overheerste een goed gevoel bij het team. In de eerste race verruilde Pim van Riet zijn zevende startplek voor de zesde plaats. “Ik ben tevreden, dit is het maximaal haalbare”, aldus de Aston Martin GT4-coureur. “Ik kon het tempo vooral in de beginfase goed volgen.” Paul Vahstal eindigde als twaalfde met zijn Aston Martin GT4.

In de tweede race kampten Pim en Paul met afstellingsproblemen. “Voorafgaande aan de derde race gaan we onze auto’s anders afstellen”, vertelde Vahstal. Hij kwam als elfde over de finish, twee plaatsen achter zijn teamgenoot. De andere afstelling was een schot in de roos. Pim van Riet klom in de derde race van de elfde startplek naar de zevende plaats en was vol lof over zijn auto. “Ik zat er goed bij, ik kon aanvallen”, stelde Pim tevreden vast. “Dit was voor mij één van de leukste races van het seizoen. Ik heb echt genoten.” Paul Vahstal viel helaas uit.

Tekst: PR

9917568
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1399
3227
4626
9885139
72967
147943
9917568

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven