Brecon Certainty by Day V Tec heeft tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort weer drie overwinningen kunnen bijschrijven. Met een eerste en tweede plaats in de Suzuki Swift Cup was Niels Langeveld niet van het erepodium te houden. Daarnaast werd in het Dutch GT4 een glansrijke dubbelzege behaald. Henry Zumbrink reed een indrukwekkende openingswedstrijd en boekte zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de Nederlandse autosport. Jeroen Bleekemolen eiste gecontroleerd de winst in de tweede race voor zich op.

Dutch GT4
De eerste wedstrijd van het Dutch GT4 Championship werd in de openingsfase stilgelegd, vanwege Bernhard van Oranje die de controle over zijn Mustang FR500C verloor en hard crashte. Van Oranje bleef ongedeerd, maar het duurde maar liefst anderhalf uur voordat de vangrail was hersteld. Henry Zumbrink liet zich niet afleiden door deze ongeplande tussenpauze en na de hervatting van de wedstrijd klom de Corvette C6-coureur vanaf een vijfde startpositie op naar de tweede plaats achter koploper Rory Bertram. Doordat Bertram ten tijde van de code rood doorgereden was, hoefde Zumbrink niet als eerste over de finish te komen om zijn eerste zege in het Dutch GT4 te boeken. “Eindelijk heb ik kunnen bewijzen wat ik waard ben en resultaat kunnen behalen! Mijn Corvette reed super dit weekend, ondanks wat oververhitting in de motor en remmen," aldus een tevreden Zumbrink.

Ook de tweede race in het Dutch GT4 viel ten prooi aan Brecon Certainty by Day V Tec. Gestart als tweede, verloor Bleekemolen bij de start terrein, maar werkte zich in rap tempo op naar de koppositie en reed gecontroleerd naar zijn vierde overwinning. Bleekemolen heeft daarmee elke individuele race die hij in de Nederlandse GT4-klasse gestart is, tot dusver gewonnen. Een ongekende prestatie. "Toch was het verschil met de anderen niet heel groot", vond Bleekemolen. "Dat bleek ook wel, want het was een spannende race met kleine verschillen. Gelukkig heb ik een strakke, vrijwel foutloze race gereden. Mijn voordeel was dit ik de race startte op nieuwe banden." Harmen van Putten reed zich ondertussen naar een mooie tweede plaats in de Gentlemen Cup.

Na afloop van de hoofdrace was Brecon Team Certainty by Day V Tec wederom vertegenwoordigd op het erepodium. Kende de Corvette C6 van Peter van der Kolk in de openingsrace nog technische problemen, in de afsluitende manche ontkurkte hij met teamgenoot Jeroen Bleekemolen op de derde plaats van het podium de champagne. Harmen van Putten en Henry Zumbrink kwamen als elfde over de eindstreep.

Toerwagen Diesel Cup
In de Toerwagen Diesel Cup deed equipe Ruud Sluiter / Marcel van Leen uitstekende zaken door in de langeafstandswedstrijd van honderd minuten als zevende hun doelstelling van de top acht waar te maken. In de tweede manche wist het ondernemersduo na diverse gevechten hun zevende positie te handhaven. Het Belgische duo Hans Luyckx en Sven Andries begon goed en lag in de eerste wedstrijd een tijd lang op de tweede plek, maar viel na een spin terug tot de veertiende positie. Het duo vocht zich in de tweede race naar voren, totdat een aanvaring met een andere deelnemer aan de opmars een einde maakte.

Suzuki Swift Cup
Niels Langeveld was tijdens de Wijzonol Trophy, net als een maand eerder tijdens AutoMaxx versus Dutch Power Pack, de grote winnaar van het weekend. Met een tweede en eerste positie in de beide races bewees Langeveld wederom zijn talent. "Ook al zat de concurrentie vlak achter me, ik had heel sterk het gevoel dat ik stand kon houden", vertelde hij. "Ik was erg geconcentreerd en het rijden van mijn ronden ging steeds makkelijker. Ik wil het team heel erg bedanken voor het mogelijk maken van dit resultaat. Herman de Jager en Dillon Koster in het bijzonder, omdat zij ervoor gezorgd hebben dat ik beter met de druk om kan gaan. Zowel team als rijder worden steeds beter. Het was echt weer een topweekend!"

Door het behalen van een felbevochten derde positie in de Ladies Cup in de eerste wedstrijd, vergezelde Maaike de Wit haar teamgenoot op het ereschavot. Daan Stots belandde in dezelfde race met een vierde plaats net buiten de top drie, maar noteerde wel de snelste raceronde. Martin Boezaart maakte dit weekend als vervanger van Paul Flinterman zijn debuut op het Zandvoortse duinencircuit. Boezaart hield zijn bolide buiten de problemen en kwam in de uiterst competitieve Swift Cup als 19e en 18e over de finish.

 

9917584
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1415
3227
4642
9885139
72983
147943
9917584

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven