Ardi van der Hoek maakt dit seizoen wederom deel uit van het Dutch GT4 Championship. De rijder uit ’s-Gravendeel komt in de eredivisie van de nationale racerij uit met een Chevrolet Camaro.  "Ik kijk er erg naar uit om met die mooie auto te gaan racen", zegt Van der Hoek. "Daarom is het zo jammer dat de Camaro niet op tijd in Nederland is. Ik zal komend Paasweekend helaas de seizoensopener op Circuit Park Zandvoort moeten missen. Vanaf de Pinksterraces ben ik er wel bij."

 

Na een lange autosportloze winter kan Ardi van der Hoek niet wachten om het gaspedaal weer in te trappen. "Na een maandenlange voorbereiding op een nieuw seizoen, leef ik altijd erg toe naar het eerste raceweekend", geeft de ervaren racer aan. "Daarom ben ik ook echt teleurgesteld dat ik er komend weekeinde, tijdens de traditionele seizoenopener met Pasen, niet bij kan zijn. Ik heb er namelijk enorm veel zin in."

Ardi van der Hoek heeft voor dit seizoen de overstap gemaakt naar Equipe Verschuur. De sportief zeer succesvolle autosportonderneming van Frans Verschuur is de officiële importeur voor Europa van de spectaculaire Chevrolet Camaro volgens het internationale GT4-reglement. "Ik heb bewust voor Frans Verschuur gekozen", legt Van der Hoek uit. "In mijn autosportverleden heb ik al de nodige van zijn technische mensen leren kennen. Zijn renstal heeft veel ervaring. Als ik naar het totale plaatje van auto en team kijk, levert Equipe Verschuur een goed pakket."

De Chevrolet Camaro GT4 is ontwikkeld door het gespecialiseerde bedrijf Riley Technologies. Volgens Ardi van der Hoek heeft de stoere bolide veel potentieel. "Deze auto lijkt sterk op de Corvette, die afgelopen jaar reeds zijn snelheid heeft bewezen in het Dutch GT4. De Camaro schijnt qua techniek nog een tikkie moderner te zijn", weet Van der Hoek. "Bovendien ligt er een dikke V8 motor in de wagen. Dan zit het met de power wel goed."

Equipe Verschuur zet dit jaar twee Chevrolets Camaro in tijdens het Dutch GT4 Championship. Helaas voor Ardi van der Hoek kan de tweede bolide niet op tijd ingevlogen worden vanuit Amerika. Dus zal de Zuid-Hollander tot de Pinksterraces moeten wachten om de Camaro de sporen te geven. "Het is helaas niet anders. Gelukkig heb ik inmiddels wel al een tweede rijder gevonden, met wie ik samen het Dutch GT4 Championship ga rijden. Binnenkort zal bekend worden wie hij is. Maar dat hij snel is, is zeker."

Ondanks de tegenslag van de Camaro, is Ardi van der Hoek verheugd dat ook dit seizoen een keur aan sponsors zijn ambitieuze raceplannen ondersteunt. Mede dankzij C1000, Klasse Noten, Hallmark, Bunzl en Proserve gaat Van der Hoek voor de prijzen in 2010. "Ik wil elke race zo hoog mogelijk eindigen. Dat betekent absoluut dat ik voor het podium ga. Het liefst sta ik straks na elke wedstrijd op het ereschavot", aldus Ardi van der Hoek.

Meer infomatie over Ardi van der Hoek is hier te vinden.

9917460
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1291
3227
4518
9885139
72859
147943
9917460

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven