Een week oud was het contract in aanvang op de Paasraces in Zandvoort voor Jeroen van den Heuvel, toen hij eindelijk donderdag mocht gaan testen met de nieuwe Corvette. Maar door het hele slechte weer viel de training letterlijk in het water. De test op vrijdag moest ook afgebroken worden door een koelvloeistofprobleem, dus zonder enige meters gereden te hebben ging de Brabantse coureur zaterdag de race in. En natuurlijk leek het de weergoden ook wel leuk om het Jeroen nog een tandje zwaarder te maken en net voor de race de gehele hemel als douche open te zetten!"Zonder enige ervaring met deze auto moest ik de baan op en ook nog eens in de stromende regen. Maar eigenlijk interesseerde het me helemaal niets, want eindelijk was ik aan het rijden en dan ook nog met een Corvette," aldus Van den Heuvel. Omdat Jeroen zijn teamgenoten, Jeroen Bleekemolen en Danny van Dongen zo snel waren geweest in de trainingen werd er ook nog eens 15% van het motorvermogen afgepakt door de organisatie. Hierdoor vlogen de Porsches en BMW's alles voorbij en was het voor Jeroen en zijn teamgenoot en vriend Peter van der Kolk roeien met de riemen die ze hadden.

Toch wist Van den heuvel zich van achteraf omhoog te knokken en te finishen op een hele mooie 9de plaats op het hoogste niveau wat de GT-autosport momenteel te bieden heeft. "Het team was zeer tevreden en blij met de gegevens. Ikzelf moet nog een hoop leren van deze auto heb het voor mijn gevoeg nog te rustig aan gedaan."

Bij de race op tweede pinksterdag nam Harm van Putten de start voor zijn rekening. Harm zakte in het begin terug, maar kwam later heel netjes terug op tempo in de wedstrijd. na de wissel had Jeroen eindelijk voor het eerst de tijd om aan de Corvette te wennen op een droge baan: Dit ging redelijk, maar vooral zeer constant. Van den Heuvel eindigde als elfde. "In het begin had ik het zwaar met de moeilijk handelbare Corvette, maar mijn banden werden steeds slechter en toch werden mijn rondetijden sneller. Dus was ik aan het leren en progressie aan het maken. In de laatste fase kon ik zelfs de winnende Porsche parreren, dus er is nog veel te behalen in de toekomst. Voor mijzelf had ik als doel gesteld ergens in de top 10 binnen te kunnen vallen in dit GT4 kampioenschap. Zeker omdat ik weet dat de gehele top uit de autosportwereld hier meedoet en omdat momenteel de Corvettemoter te zwaar geknepen wordt door de organisatie. Dus zijn we tervreden?, dat is een absolute Ja, de vraag of ik zelf tevreden ben?, nog lang niet, maar ik voel dat het helemaal goed gaat komen."

Jeroen van den Heuvel bedankt in het bijzonder zijn managementteam, zijn eigen crew, het gehele Data-House Corvette team en natuurlijk zijn vriend en leraar Peter van der Kolk en de steun van Harmen van Putten.
9923420
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1242
3082
10478
9885139
78819
147943
9923420

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven