Ardi van der Hoek had geen beter moment kunnen bedenken om zijn rentree te maken in het prestigieuze Dutch GT4 Championship. Tijdens de met 43.000 toeschouwers weer drukbezochte Masters of F3 op Circuit Park Zandvoort behaalde de snelle man uit ’s-Gravendeel, die de eerste twee raceweekenden moest missen, in de voor hem onbekende Corvette C6 twee keurige zesde plaatsen. Daarbij hielp Van der Hoek in de race over vijftig minuten tevens zijn teamgenoot Peter van der Kolk aan de zege in de Legend Cup. “Ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze klasseringen in mijn eerste races met een voor mij nog vreemde auto. Daarbij zat ik met mijn rondetijden heel dicht achter de kop”, aldus Van der Hoek.

Net als vorig seizoen had Ardi van der Hoek zich verzekerd van een zitje in het hoogaangeschreven multimerkenkampioenschap, het Dutch GT4 Championship, de koningsklasse van de Nederlandse autosport. De snelle man uit ’s-Gravendeel zou hierbij uitkomen in de spectaculaire Camaro, een nieuwe auto in het verder met Porsches, Aston Martins, BMW’s, Ford Mustangs en Corvette’s goed gevulde veld. Door problemen met de elektronica van de nieuwe auto moest Van der Hoek de eerste twee raceweekenden van het Dutch GT4 Championship aan zich voorbij laten gaan. Tijdens de Masters of F3, het jaarlijkse topevenement op Circuit Park Zandvoort was Van der Hoek er echter weer bij, en wel in de bijzonder fraaie Corvette C6 van het Day V Tec-team. Daarin was Van der Hoek de vervanger van niemand minder dan Jeroen Bleekemolen.

In de kwalificatie toonde Van der Hoek al zijn snelheid en eiste in het sterk bezette veld in de voor hem onbekende Corvette C6 een keurige vijfde plaats voor zich op. Na een mooie wedstrijd passeerde hij vervolgens als zesde de finish. “Bij de rollende start schakelde ik net op het moment dat het veld werd los gelaten. Daardoor verloor ik wat snelheid. In de eerste ronden was het nog wat onwennig en had ik niet helemaal de snelheid. Daarna ging het echter steeds beter en sneller.” Op slechts 0,1 seconde van de vijfde plaats passeerde Van der Hoek de finish. “De Corvette is een heel andere auto dan de Porsche waar ik vorig jaar mee reed. Deze auto ligt me uitstekend, de wegligging is goed en je kunt er echt een bocht mee aanvallen”, aldus de tevreden rijder uit ’s-Gravendeel.

In de wedstrijd over 50 minuten nam vaste Corvette-rijder Peter van der Kolk het eerste deel van de race voor zijn rekening. In zevende positie nam Van der Hoek het stuur over om de auto veilig op een zesde plaats naar de finish te brengen. Daarmee hielp Van der Hoek zijn ploeggenoot tevens aan de overwinning in de Legend Cup.

“Ik heb echt zo hard mogelijk gereden. Ik wilde bij de snelle Jan Joris Verheul aanhaken en zo naar de voor me rijdende Sebastiaan Bleekemolen toe gaan. Dat lukte, alleen kwam ik één rondje te kort en bleef op 0,1 seconde van de vijfde plaats  steken, eigenlijk net als in de andere race.” Met zijn twee zesde plaatsen in een voor hem onbekende auto mocht Van der Hoek in het veld met alle Nederlandse topcoureurs meer dan tevreden zijn. Of Van der Hoek tijdens het volgende raceweekend van het Dutch GT4 Championship (3 en 4 juli, TT Circuit Assen) weer in de Corvette in actie komt of dan definitief in de Camaro kan plaatsnemen is nog niet bekend.

PR
9939147
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2713
3853
6566
9912942
94546
147943
9939147

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven