Afgelopen weekend werden de spectaculaire Masters of Formula 3 verreden op Circuit Park Zandvoort, met ondermeer een optreden van Sebastian Vettel in zijn Red Bull Formule 1 wagen en een zeer bijzondere show van Frank Versteegh, die met zijn stuntvliegtuig vlak over de pitstraat suisde en zijn vliegtuig landde en vervolgens weer opsteeg vanaf het rechte stuk van het circuit, na een aantal donuts gedraaid te hebben. Het publiek was de hele dag vermaakt door diverse races, waaronder ook een race uit de Dutch GT4, waar de heren elkaar het vuur aan de schenen legden in een race die uiteindelijk nog droog bleef.

Door het drukke programma tijdens het weekend, moesten de trainingen voor de Dutch GT4 op donderdag verreden worden en de kwalificaties én race één al op vrijdag. De trainingen en kwalificaties verliepen prima voor Henry Zumbrink, hij wist een tweede startplaats voor zijn race op vrijdagmiddag te veroveren. De race verliep naar verwachting zeer goed. De coureur uit Amerongen wist zijn startpositie te verzilveren in de tweede finishplaats, wat hem zijn derde beker en podiumplaats in drie races opleverde. Ook teamgenoot Danny van Dongen had een tweede startpositie gekwalificeerd, en wist deze plaats te behouden tijdens zijn race op zaterdag. Een bijna optimale score voor de beide heren, die samen de snelle Corvette C6 delen.

Op zondagmorgen, met een volgepakte tribune en duinen die vol met fanatieke racefans zaten, werd de derde en gezamenlijke Dutch GT4 race verreden. Door hun resultaten eerder in het weekend, kon Van Dongen van start gaan vanaf de vierde positie. Met redelijk gemak wist hij de derde positie te bemachtigen achter de Porsche en na krap een half uur racen, het stuur over te geven aan teammaatje Henry. Deze kon doorstoten naar de tweede positie, nadat de Porsche in de pitstraat verschalkt werd. De BMW moest op dat moment nog naar binnen, en de koppositie was in zicht voor de Corvette, tot het noodlot na twee ronden toesloeg. Zumbrink kreeg te kampen met een klapband en moest de Corvette voorzichtig terugsturen naar de pitstraat. De jonge coureur kon zijn weg vervolgen, maar kwam niet verder dan een tiende plaats in de race.

Henry Zumbrink: “Gisteren was weer een aardige baaldag voor ons. Eerst dreigde het te gaan regenen en leek het erop alsof we onze mooie tweede startplaats niet konden behouden, aangezien de Porsches in de regen veel beter wegkomen. Uiteindelijk is het droog gebleven, reden we eigenlijk zo naar de leiding. Maar toen Danny het stuur aan mij overgaf, was het na twee ronden mis: een klapband. Eenmaal de pits gevonden, kon ik weer verder, maar kwam niet verder dan de tiende plaats. Tijdrijden en race één was ik tweede, dit is weer mijn derde beker in drie weekenden. Hoewel dit natuurlijk een superresultaat is, wordt de hoofdrace alleen nog niet beloond…”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede
Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, LIEBHERR W&H NEMAASKO, Janssen Staalbouw, Impact Incasso, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, GPS parkeer systemen, BGT Maarsbergen, Trime Line, Digigrafie BV, Quesar IT Solutions, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

PR

9948842
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2824
5275
16261
9912942
104241
147943
9948842

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven