Tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 was het volledige Data-House-Corvette Team aanwezig. De equipe Jeroen van den Heuvel en Harmen van Putten begonnen weer aan een enerverend weekend nadat ze het vorige weekend al dichter naar de kop van het startveld waren gekomen. Jeroen, welke met grote dank aan vrienden Peter van der Kolk en Harmen van Putten, nieuw in dit kampioenschap deel kan nemen, begint meer en meer zijn draai te vinden in dit startveld vol professionele coureurs.

In de kwalificatie wist Jeroen een mooie pole postition weg te zetten in zijn Legend Classe. De 1ste race van het weekend nam Harmen voor zijn rekening. Door een paar mooie gevechten en zeer hard en mooi verdedigend rijden wist Harmen het podium te betreden met een schitterende 2de plaats. De 1ste plaats was er voor teammaat Peter van der Kolk in de Legends-Cup en zelfs 6de algemeen in de GT4.

De 2de race was voor Jeroen van den Heuvel. Gelijk bij de start waren er een paar heftige en mooie gevechten en Jeroen wrong zich hier letterlijk doorheen. Samen met oud F3-kampioen en Minardi F1-test coureur Donny Crevels had Jeroen een paar ronden hele mooie gevechten die uiteindelijk door Jeroen gewonnen konden worden. Met nog 3 ronden te gaan had Jeroen de 1ste plaats in de Legends-cup veroverd en ging voor een overwinning totdat de rechtervoorband uit elkaar klapte en hij de race moest staken. "Ik had zo’n lekker gevoel, een paar super gevechten gehad en was helemaal klaar voor de overwinning, tot ik heel veel onderstuur kreeg en daarna een klapband! Letterlijk ging mijn overwinning in rook op. Tevens lag ik ook al 7de algemeen, wat voor ons weer mooie punten had opgeleverd voor het algemeen klassement,” verteld Jeroen.

De 3de race op zondag werd aanschouwd door 50.000 bezoekers en was een spektakel op zich. Jeroen nam voor het eerst dit seizoen de hoofdrace voor zijn rekening en liet bij de start de auto bijna afslaan. Hierdoor verloor hij 4 plaatsen, maar binnen 15 minuten had hij al 7 plaatsen terug gewonnen en lag 2de in de Legend-Cup achter Peter van der Kolk. "Ik ging echt als een razende, het liep als een geoliede machine en mijn ronde tijden waren even snel als aan de kop van het veld." Door een falende boordradio mistte Jeroen zijn geplande ronde voor de pitstop en hierdoor kreeg de equipe een drive-through-penalty. Harmen van Putten was daarna toch nog heel erg snel onderweg en zette hele mooie rondetijden op de klokken waardoor Jeroen en Harmen toch het weekend af konden sluiten met een 3e plaats in de Legend-Cup. "Ondanks dit laatste podium ben ik toch niet echt blij. Er had namelijk zoveel meer ingezeten. Iedere keer viel het kwartje de verkeerde kant op, maar het positieve is dat we steeds meer de aansluiting vinden bij de kop van het veld en op lange termijn winnen we dus steeds meer” aldus Jeroen van den Heuvel.

PR

10046839
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3572
5193
31901
9988192
84067
118171
10046839

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven