De Midzomerraces op het TT Circuit in Assen was alweer de vierde meeting voor de Dutch GT4 klasse in het Dutch Power Pack. Onder tropische omstandigheden reden de heren coureurs hun snelle bolides over het dit jaar aangepaste circuit. Hoewel de Corvettes van het Solid State Racing Team moeilijk van hun plaats kwamen bij de start, waren zij zoals verwacht toch de snelste op de baan. Henry Zumbrink wist dit weekend een tweede plaats te scoren in zijn eigen race, evenals een overwinning met teamgenoot Danny van Dongen in hun gezamenlijke race.

 

Op vrijdag werden de trainingen verreden en deze gingen goed, net als de kwalificatie op zaterdag. Zumbrink wist een tweede startplaats voor zijn eigen race op zondag te halen en was slechts twee tienden van een seconde langzamer dan zijn collega Corvette coureur Jeroen Bleekemolen, die de pole positie wist te rijden. Danny van Dongen reed op zaterdag zijn race, maar hij kwam in de problemen door de ernstige stortbui die zaterdagmiddag over ons land waaide en wist niet meer te halen dan een tiende positie bij de finish.

Op zondag scheen echter de zon weer volop toen het programma van de dag werd geopend met de tweede race van het Dutch GT4 kampioenschap. Henry haakte direct aan bij Jeroen Bleekemolen en beide coureurs wisten de Porsches, die overigens met ‘succesgewicht’ reden, voor te blijven en onbedreigd naar de finish van de race te rijden. Daar wachtte het podium voor de coureur uit Amerongen met zijn tweede plaats in de race, zijn zoveelste podium van het jaar.

Zondagmiddag stond dan de gezamenlijke race op het programma. Zumbrink mocht van start vanaf de pole positie, maar zoals de Corvettes bekend staan, kwam hij moeilijk weg en lag in de eerste bocht vierde. Hij kon zijn positie echter terugvechten en na een aantal ronden lag de jonge rijder aan kop van de race. Bij de wissel kon zijn teamgenoot van Dongen dan ook in een gespreid bedje stappen en de wagen aan de leiding veilig thuisbrengen. Met een overwinning op zak kon Henry zijn dag goed afsluiten met wederom een podium in deze mooie klasse.

Henry over zijn weekend: “Hoewel ik in mijn eerste race wel wat problemen had door een olielekkage en hier goed op aan het letten was, kon ik Jeroen (Bleekemolen) goed volgen. Aangezien ik wist dat hij sneller was, heb ik het maar zo gelaten en geen onnodige risico’s genomen. Ik kon als tweede finishen.” Henry vervolgt: “De race met Danny (van Dongen) kon ik starten vanaf de leiding, maar de wagen is zwaar en komt soms moeilijk weg uit stilstand. Ik raakte dan ook direct drie plaatsen kwijt, maar besloot me vast te bijten in de bumper van mijn voorgangers. Na een paar ronden lag ik dan ook aan de leiding en gelukkig heeft Danny dit ook weten te behouden. Het was echt een topweekend, een zorgeloos weekend is ook weleens prettig!”

Tekst: PR

9917407
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1238
3227
4465
9885139
72806
147943
9917407

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven