Dit weekend was het GT4 Kampioenschap te gast op het snelle circuit van Assen. Precies tijdens dit weekend trok er een hittegolf over Nederland en dat was zeker in de Corvette duidelijk te merken. Het Corvette-team had de auto dit weekend super geprepareerd en dit was bij de vrije training gelijk te merken. Coureurs Jeroen van den Heuvel en Harmen van Putten waren gelijk in de top 10 terug te vinden. Jeroen: "Het was vrijdag 39 graden en 70 graden in de auto, na één rondje gutste het zweet van mijn hoofd, maar toch kregen we zeer goede prestaties uit de auto".

 

In de kwalificatie zette Jeroen de Pole-position weg voor zijn Legend-cup en 8ste algemeen. Nog nooit was de Brabantse autocoureur zo snel vooraan te vinden. Jeroen: "Het team was echt super tevreden en dat terwijl ik al zeker 4 jaar niet meer op Assen heb gereden". Tijdens de 1ste race verliep de rollende start goed tot aan de 2de bocht, hier werd Jeroen er heel hard afgeramd door de Aston-Martin van Jan-Joris Verheul. Jeroen kon ter nauwer nood om alle auto's en brokstukken heen en moest via de grindbak zijn weg weer helemaal vanaf achteren aan gaan vangen. De Aston-Martin werd hier later ook zwaar voor bestraft. Jeroen: "Ik kreeg wel zo'n beuk dat ik dacht dat alles kapot was en het einde oefening was, maar toch deed de auto het nog en ben toen als een speer de achtervolging in gaan zetten". Na heel veel spannende inhaalacties en gewaagde uitrem acties pakte Jeroen van den Heuvel zijn 1ste overwinning in de Legends-cup van het GT4 en wist zelfs 6de algemeen te worden. In de 2de race viel het podium van Harmen letterlijk tijdens de laatste ronde in het water. Harmen lag tijdens de zware stortbuien op een mooie 2de plaats bij de Legends, maar door zware aquaplaning spinde hij 2 keer om zijn as en moest 3 plekken toegeven.

In de hoofdrace van 55 minuten nam Harmen van Putten de start voor zijn rekening. Iedereen weet dat de Corvette een hele moeilijke auto is om mee te starten en ook deze keer schoten de Porsche's en BMW's voorbij. Tijdens de race kreeg Harmen wat problemen met de banden en kon daardoor geen plaatsen meer terugwinnen. Tijdens de 2e helft en door wat aanpassingen kon Jeroen van den Heuvel zijn draai goed vinden en vocht zich terug naar voren. Dit was zeker niet zonder resultaat en Jeroen kwam als 2e over de finish in de Legends-cup en 9e algemeen. Een prestatie die tijdens de race niet meer voor ogen gehouden kon worden. Helaas kreeg de equipe later nog een tijdstraf omdat ze 4 km\h te hard in de pitstraat hadden gereden en werden ze als 3e geclassifisseerd. Jeroen; " Dit was echt een top weekend voor ons, het team heeft het echt super gedaan en met z'n alle hebben we veel podiums en punten bij elkaar gevochten, ben hier heel blij mee. Voor mij is het ook de bevestiging dat de groei er flink in zit en er nog veel meer te halen is".

Tekst: PR

9917359
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1190
3227
4417
9885139
72758
147943
9917359

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven