Afgelopen weekend werden op de Duitse Nürburgring de FIA GT races verreden. De Dutch GT4 was ook uitgenodigd, in een veld van internationale deelnemers. Zoals heel Europa had ook de Duitse Eiffel te kampen met storm en regenachtig weer, waar ook de rijders rekening mee moesten houden op de baan. Henry Zumbrink reed samen met teamgenoot Danny van Dongen met het nodige “succesgewicht”, maar kon het weekend toch met een redelijk resultaat afsluiten, echter moest hij wel genoegen nemen met de vierde plaats in het kampioenschap.

 

 

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag moesten de heren coureurs genoegen nemen met een natte baan, maar Henry was direct de snelste in het veld. Tijdens de tweede vrije training regende het weer, maar wist de Amerongse coureur toch weer een van de snelste tijden op de baan te rijden. Tijdens de kwalificatie wist Zumbrink wederom een snelle tijd te realiseren, zijn tijd was goed voor de vierde startplek overall, waarmee hij zich classificeerde als tweede binnen de Nederlandse competitie.

De race op zaterdag nam Henry voor zijn rekening. Hij ging van start als vierde op een natte baan, maar viel even terug naar de zesde positie in de drukte bij de start, om zich vervolgens snel weer terug te vechten naar de derde positie. De baan was inmiddels al aardig aan het opdrogen, dus haalden de rijders tijdens hun verplichte pitstop direct een setje droogweer banden. Hoewel de race tot dan toe super verliep, ging er tijdens de pitstop van Henry iets mis, waardoor hij veel tijd verloor. Na zijn stop kwam hij pas als twaalfde terug de baan op. Met de tanden in het stuur wist hij echter de snelste rondetijd te realiseren en zichzelf terug te worstelen naar de vijfde positie.

Henry na zijn race: “Het ging het hele weekend allemaal super. Ondanks de nodige regenbuien heb ik zowel op droog als nat snelle tijden kunnen realiseren. Het was erg jammer dat het in de pits mis ging, anders had ik zeker om de overwinning kunnen vechten.” Teamgenoot Danny van Dongen reed zondag de tweede race in de Corvette C6, en wist zijn race op het podium te eindigen.

Stand na 14 van 20 races:
1. Duncan Huisman, 99 punten
2. Phil Bastiaans, 90
3. Christiaan Frankenhout, 90
4. Henry Zumbrink, 84
7. Danny van Dongen, 56

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, LIEBHERR W&H NEMAASKO, Janssen Staalbouw, Impact Incasso, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, GPS parkeer systemen, BGT Maarsbergen, Trime Line, Digigrafie BV, Quesar IT Solutions, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

9923212
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1034
3082
10270
9885139
78611
147943
9923212

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven