Na twee races op Circuit Park Zandvoort, trekt het HTC Dutch GT4 Championship de Belgische grens over. Dit weekeinde keert de eredivisie van de nationale autosport terug op het fameuze circuit van Spa Francorchamps, waar het in 2009 ook al in actie kwam. Jan Joris Verheul reist als klassementsaanvoerder naar België af, maar de concurrentie is er alles aan gelegen om zoveel mogelijk in te lopen op de Aston Martin-coureur.

Het HTC Dutch GT4 op Spa Francorchamps rijdt de races in het voorprogramma van de 25 uur VW Fun Cup gelijktijdig met de Europese GT4 Cup, het British GT en de Aston Martin Challenge. Het GT4-veld van ruim veertig bolides rijdt niet – zoals gebruikelijk – drie races, maar twee wedstrijden van zestig minuten inclusief verplichte pitstop. Met twee rijders ingeschreven op een auto, wordt er tijdens de stop van rijder gewisseld worden.

Voor klassementsaanvoerder Jan Joris Verheul zijn de races tijdens het populaire Belgische evenement, dat vorig jaar 32.500 toeschouwers trok, een uitgelezen kans om de voorsprong naar zijn achtervolgers te vergroten. Verheul heeft een voorsprong van vier punten richting zijn grote rivaal Jeroen Bleekemolen, maar die moet dit weekeinde verstek laten gaan vanwege andere raceverplichtingen. Verheul zal dus vooral moeten afrekenen met Simon Knap, die ook na het behalen van zijn eerste overwinning in het HTC Dutch GT4 nog altijd even bescheiden blijft. “Ik sta derde, maar het seizoen is pas net begonnen”, weet hij. “Er is nog niets beslist. KTG Racing is een klein team, maar we zetten stappen vooruit. Iedere keer weer. Hopelijk is het genoeg om het gevecht aan te gaan met de grote mannen.”

Duncan Huisman en Ricardo van der Ende kunnen zich eigenlijk geen fouten veroorloven. Na twee jaar het kampioenschap als vicekampioenen mis te zijn gelopen, telt er voor het BMW-team Ekris niets minder dan de titel. “Door problemen tijdens de Paasraces staan we nu op achterstand”, stelt Van der Ende. “Maar met een klein beetje meer geluk gaat het ons lukken om het verschil te dichten. Spa lijkt me daar een goede eerste gelegenheid voor, want ik vind het echt een geweldig circuit om te mogen rijden.”

Spa Francorchamps en een week later Circuit Zolder, gelden voor het Belgische Porsche 997-duo Eric Bruynoghe / Philip van Beurden als vertrouwd gebied. “Wij hebben al ervaring met lange races in de Belcar, dus dat de wedstrijden dit weekeinde langer zijn dan normaal bevalt ons wel”, vertelt Van Beurden. “Bovendien kennen we Francorchamps en Zolder beter dan Zandvoort, maar de topteams zullen zeker gaan trainen. Daarnaast beschikken we ook over minder budget dan hen en kunnen wij nog wat leren van toppiloten als Jan Lammers en Phil Bastiaans. Met zo’n fors startveld worden dit weekeinde de kwalificaties van groot belang.”
 
De kwalificaties staan voor vrijdag 16:05 en 16:25 uur gepland. Op zaterdag wordt om 9:40 uur en om 13:20 uur het startsein gegeven voor de races.
 
Op de internetsite www.gt-4.nl wordt uitgebreid verslag gedaan van de verrichtingen in het HTC Dutch GT4.

Tekst: PR
 


 

9923238
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1060
3082
10296
9885139
78637
147943
9923238

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven