Luc Braams en Wim van Genderen hebben afgelopen weekend tijdens de Super League Formula races in Zolder een positief resultaat neergezet in de drie races van het Dutch GT4 kampioenschap. Luc Braams kwalificeerde zich voor de eerste race als 12de  en Wim van Genderen bracht de Burando Camaro naar een vijfde plaats op de grid van het Dutch GT4 veld. Na wat pech finishte Braams de race als 12de terwijl Van Genderen tijdens de tweede race het podium in de Legend Cup beklom na een sterk gereden race. Tijdens de hoofdrace finishte de Las Moras equipe op een keurige 15de plaats na mooie gevechten geleverd te hebben met het Europese veld.

Na een sportief gezien minder geslaagd weekend op Spa-Franchorchamps trokken Luc Braams en Wim van Genderen een week later wederom naar onze zuiderburen om dit keer neer te strijken op het Circuit van Zolder. Tijdens het Super League Formula weekend kwamen de coureurs uit het Dutch GT4 kampioenschap drie maal in actie en ditmaal aangevuld met rijders uit het Europese GT4 kampioenschap wat een mooi startveld opleverde. Op zaterdag begon Braams aan de kwalificatie voor de eerste race en zette een tijd van 1:41.991 op de klokken. Dit betekende de 12de tijd in het Dutch GT4 veld en een 18de tijd algemeen. De tijden in de subtop lagen erg dicht bij elkaar en miste op een paar tiende van een seconde na de aansluiting met de top tien. Wim van Genderen wist tijdens de tweede sessie naar een negende tijd algemeen te rijden wat een mooie vijfde plaats nationaal opleverde.

Luc Braams kende bij de start van de eerste race wat pech als hij aangetikt wordt en in de rondte gaat. “Ik kreeg een tik en ging rond. Dan moet je achteraan het veld je race vervolgen en dat maak je nooit meer goed, maar ik heb wel lekker gereden en de tijden waren niets eens zo slecht.” Braams finishte de race als 18de algemeen en 12de nationaal en hield een aantal Europese rijders achter zich. Wim van Genderen verging het beter tijdens de tweede race van het weekend en reed de Burando Camaro naar een mooie 5de plaats in het Dutch GT4 veld en werd tweede bij de Legends. “Wim heeft een hele sterke race gereden. Het gat naar de top wordt steeds kleiner en we komen in de buurt van de subtop”, aldus een tevreden Luc Braams. Van Genderen vierde zijn tweede plaats uitbundig en keek uit naar de hoofdrace op zondag. Die vanaf een negende plaats algemeen gestart werd.

Luc Braams nam de start voor zijn rekening en had aan het begin van de race wat moeite om zich staande te houden in de top tien. Na een aantal ronden wist Braams zich te herpakken en er ontstonden mooie gevechten in het middenveld. En de rondetijden gingen omlaag. Wim van Genderen nam het tweede gedeelte van de race voor zijn rekening en ook hij kwam niet meer aan de snelle tijden uit de voorgaande race, maar reed wel constant. De Argos equipe finishte de race op een keurige 15de plaats algemeen en 12de in het Dutch GT4 veld. “De hoofdrace ging wel redelijk, maar ik denk dat we de strategie toch weer iets aan gaan passen en Wim de volgende keer laten starten. Wim is wat constanter dan ik en kan misschien zijn positie wat beter vasthouden aan het begin van de race.”

Braams en Van Genderen waren na afloop van het weekend positief gestemd. “Het was een redelijk goed weekend. Het was jammer van dat tikje in de eerste race, maar Wim heeft echt goed gereden dit weekend. We hadden beiden al ervaring met het Circuit van Zolder en dat scheelde enorm. De rijder en de auto zijn nog niet goed genoeg om mee te doen met de top, maar het gaatje wordt wel kleiner. De subtop komt dichterbij en dat is positief. We proberen nog steeds om de auto beter te krijgen en dat begint zich langzamerhand uit te betalen. Wij hebben er zin in en we komen er aan!”  

Tekst: PR

9917523
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1354
3227
4581
9885139
72922
147943
9917523

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven