De overwinning voor Jeroen Bleekemolen in de tweede sprintrace van het HTC Dutch GT4 Championship op Circuit Park Zandvoort was het beste resultaat voor het Day-V-Tec-Corvette-team. Een dag eerder was teamgenoot Peter van der Kolk met de indrukwekkende Amerikaanse sportwagen onder wisselende weersomstandigheden als achtste geëindigd. In de hoofdrace, gadegeslagen door 46.500 bezoekers en live op RTL 7, toonde Peter van der Kolk zich buitengewoon sterk. Samen met Jeroen Bleekemolen leek hij op weg naar een uitstekende klassering, maar dor een aanrijding van een concurrent was de Corvette dusdanig beschadigd, dat Bleekemolen de auto in de pits moest parkeren, waarmee de race voor het duo voortijdig ten einde was.

Wisselende weersomstandigheden hadden een grote invloed op de uitkomst van de eerste wedstrijd, die vanwege het drukke schema tijdens het weekeinde al op vrijdag werd verreden. “Voor de race stond ik als enige op slicks, maar vervolgens kozen we toch voor een nat-weer-afstelling, omdat het regende”, verklaarde Peter van der Kolk. “Net voor de start held de regen weer op, zodat we toch voor slicks kozen, maar de nat-weer-afsteliing konden we niet meer veranderen, omdat daarvoor de tijd onvoldoende was. In de race ging de start goed, daarna had ik een mooi gevecht met Pim van Riet. Naarmate de racelijn droger en droger werd, werden de tijden natuurlijk sneller en met slicks was ik riant in het voordeel, maar ik kon niemand inhalen, want naast de lijn was het spiegelglad. Zo kwam ik uiteindelijk als achtste aan de finish.”

De tweede wedstrijd, verreden in de regen, resulteerde in een glansrijke overwinning voor Jeroen Bleekemolen. De veelzijdige coureur startte vanaf de pole-position, maar verloor direct na de start enkele posities. “Naast me stond Dick Freebird, die heel goed weg kwam. Ik had een probleem met de versnellingsbak: bij het opschakelen vanuit de tweede versnelling kreeg ik de bak niet in z’n drie”, gaf Bleekemolen na afloop van de race als verklaring voor zijn tijdelijke terugval. Nog in de eerste ronde echter stelde hij orde op zaken: hij liep zijn achterstand snel in en reed bij het aanremmen van de S-bocht alweer op de tweede positie. Op dat circuitgedeelte veroverde hij op een vrij gemakkelijke manier de leiding: “Eigenlijk wilde ik daar nog helemaal geen aanval plaatsen, maar Dick Freebird bood me zo’n riante kans dat ik daarvan wel moest profiteren!” Eenmaal op de eerste plaats rijdend kon Bleekemolen vervolgens zonder veel problemen de overwinning naar huis rijden. “In de regen is het altijd het beste om vooraan te rijden, want dan heb je het minste last van de spray. Zo liep het voor mij dus prima.”

In de lange race op zondag, voor volgepakte tribunes en duinen rondom het circuit, nam Peter van der Kolk de eerste rijbeurt voor zijn rekening. Hij reed buitengewoon sterk en wist zelfs regerend Nederlands kampioen Phil Bastiaans in te halen, maar later reed Bastiaans tegen de achterkant van de Corvette aan, waardoor de auto van Van der Kolk flink beschadigd raakte. Op de vijfde plaats rijdend bracht de coureur uit Breda na 20 minuten de auto binnen voor de rijderswissel, waarbij Jeroen Bleekemolen het stuurwiel van de Corvette overnam en tegelijkertijd de schade werd opgenomen. “Bastiaans reed vol tegen me aan, dat leek helemaal nergens op”, aldus Van der Kolk na afloop van zijn rijbeurt. Twee ronden na de pitstop schoot Bleekemolen rechtdoor in de Tarzanbocht en kon na een excursie door de grindbak met flink tijdverlies de wedstrijd voortzetten. Korte tijd later parkeerde Bleekemolen zijn auto definitief in de pits. Het bleek dat door de aanrijding de uitlaat flink beschadigd was en tegen de remleidingen aan kwam, die vervolgens smolten. Daardoor werkte het remsysteem niet meer naar behoren en was verder rijden onmogeljk.
“Jammer, want Peter lag heel goed en ik had het graag af willen maken, maar dat zat er dus helaas niet in. Dat ik de grindbak inschoot, kwam omdat de remmen niet meer werkten. In die ronde stond ik nog een paar keer bijna naast de baan, de auto was echt niet meer te rijden”, aldus Bleekemolen.

PR

9923333
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1155
3082
10391
9885139
78732
147943
9923333

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven