Duncan Huisman rijdt aankomend seizoen in het Dutch GT Championship met de 18-jarige Max Braams voor Las Moras Racing Team. Het duo zal het met een Chevrolet Camaro opnemen tegen de top van de Nederlandse autocoureurs, rijdend in tot de verbeelding sprekende GT-auto’s. Met het aantrekken van Huisman, die met veel internationale successen in de autosport een indrukwekkende staat van dienst heeft, wil het raceteam uit Krimpen aan de Lek dit jaar een serieuze gooi doen naar het kampioenschap in het Dutch GT. Huisman greep de afgelopen seizoenen met twee vicetitels net naast de hoofdprijs in de eredivisie van de nationale autosport. “Dat moet dit jaar anders!” vindt Huisman.

 

“Het zal voor het eerst zijn sinds 1997 dat ik niet met een BMW in actie kom”, vertelt Huisman, die namens het Duitse automerk bijzondere successen behaalde. Zo schreef hij in 2005 geschiedenis door als eerste (en tot op de dag van vandaag als enige) Nederlander de beroemde 24-uursrace van de Nürburgring te winnen. Niet minder uniek was zijn uitzonderlijke prestatie in de lastige straten van de voormalig Portugese kolonie Macau, waar hij drie overwinningen op rij in het European Touring Car Championship (ETCC) wist te behalen (2001, 2002 en 2003). In 2005 pakte hij er wederom de grootste beker. Ook binnen onze landgrenzen is Huisman succesvol, met drie Nederlandse kampioenschappen in het Dutch Touring Car Championship (DTCC).

Als het aan Huisman ligt, komt daar in 2012 een vierde Nederlandse titel bij. “Ik ga voor niets minder dan de hoofdprijs”, stelt Huisman strijdlustig. “Ik ben afgelopen jaren twee keer tweede geworden, dus dit seizoen ben ik alleen tevreden met de eerste plek in de eindstand. De Chevrolet Camaro is de afgelopen maanden doorontwikkeld en de versnellingsbak en het onderstel zijn verbeterd, waardoor we met deze auto voor de overwinningen kunnen gaan.”

Over zijn nieuwe teamgenoot zegt Huisman: “Op de stopwatch is Max al erg snel en ik zal hem begeleiden en ervoor zorgen dat hij ook veel race-ervaring opdoet voor zijn verdere autosportcarrière. Toen ik in 1992 begon met racen, was Max nog niet eens geboren.”

Ondanks zijn jonge leeftijd, is Max Braams niet onbekend met de autosport. In de uiterst competitieve Renault Clio Cup was hij vaak sneller dan coureurs met meer ervaring en wist hij zelfs twee overwinningen te behalen. “Racen met een Chevrolet Camaro in het Dutch GT is toch wel even wat anders”, weet Braams. “Maar het lijkt me ontzettend gaaf, helemaal om een auto met een professionele coureur als Duncan te delen. Binnenkort rijden we de eerste testsessies, zodat we goed voorbereid aan het seizoen beginnen. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Het Dutch GT Championship rijdt dit seizoen zeven weekenden. Behalve vier maal op Circuit Park Zandvoort, ook op Circuit Zolder (België), de Slovakia Ring (Slowakije), en op het beroemde Grand Prix-circuit Spa-Francorchamps (België). Ieder weekend zijn er drie wedstrijden. Twee sprintraces, waarvan Duncan en Max er beiden één individueel rijden. In de hoofdrace wordt halverwege de wedstrijd tijdens een pitstop het stuur overgegeven.

De start van het seizoen is tijdens de Paasraces, 7 en 9 april op Circuit Park Zandvoort.

Tekst: PR

9917444
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1275
3227
4502
9885139
72843
147943
9917444

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven