Met een geheel in nieuwe kleuren gezette racewagen was Day V Tec afgelopen zaterdag aanwezig bij de test voor het nieuwe seizoen, dat van start gaat tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Naast Ferdinand Kool en Henry Zumbrink die achter het stuur plaatsnemen van de Corvette om de strijd aan te gaan in de Dutch GT, waren er diverse rijders aanwezig om de wagen te testen én besprekingen aan te gaan met het team voor de mogelijkheid voor deelname aan deze Koningsklasse van de Nederlandse Autosport. Paul Vahstal en Mathijs Harkema nemen plaats in het stoeltje van de tweede Corvette C6 van het team Day V Tec in de Dutch GT voor het seizoen 2012.

 

Davy Lemmens met zijn  Day V Tec heeft het druk gehad de afgelopen paar maanden. Naast het feit dat hij sinds een samenwerking is gegaan met befaamde motortuner Carly Motors in Leiden én inmiddels zijn intrek heeft genomen in het pand te Leiden, heeft Davy zich de afgelopen maanden druk bezig gehouden met de invulling van een competitief team voor het seizoen 2012. Day V Tec zal dit seizoen actief zijn in de Dutch GT, maar ook bij de Dutch Production Open met drie BMW’s, waaronder ‘de Hummels en Caransa’s,’ aldus Davy Lemmens.

Afgelopen zaterdag was dé dag om te gaan testen: de rijders van de eerste bezette wagen, Ferdinand Kool en Henry Zumbrink, maakte hun eerste meters in  de 2012 editie geprepareerde Corvette, inclusief de nieuwe kleuren van Day V Tec voor het nieuwe seizoen. Daarnaast waren er diverse rijders aanwezig, die door Davy Lemmens benaderd waren in de afgelopen periode, om te komen testen of zij dit jaar wilden rijden in deze snelle machine. Uiteindelijk is overeenstemming getroffen met Paul Vahstal en Mathijs Harkema: zij nemen plaats in de tweede Corvette die Day V Tec dit seizoen zal  inzetten voor de Dutch GT, die aankomende Paasraces te bewonderen zal zijn op Circuit Park Zandvoort tijdens Kruidvat Gillette Paasraces.

Naast de eerder bekend gemaakte rijders Kool en Zumbrink, zijn ook Vahstal en Harkema geen onbekenden binnen de Nederlandse Autosport. Vahstal heeft in het verleden gereden in zowel de Clio Cup, Porsche GT3, Dutch GT als de Europese GT4. Harkema is een bekende uit de Blance Pain serie, Formule BMW, Renault 2.0 en heeft ook zijn kilometers verreden  in de Dutch GT.

Paul Vahstal over zijn (hernieuwde) Dutch GT avontuur: “De afgelopen twee jaar heb ik niet gereden, maar twee weken geleden werd ik gebeld door Davy met de vraag of ik wilde testen in de Corvette. Ik ben hier op ingegaan, omdat het bloed soms kruipt waar het niet gaan kan en de eerste meters in de Corvette waren top! Het is allemaal heel snel gegaan, maar ik heb besloten om toch weer te gaan rijden en dan samen met Mathijs Harkema. Mathijs en ik kennen elkaar nog niet zo goed, maar het is een snelle jongen. Het is weer even wennen om achter het stuur van een snelle wagen te stappen op het circuit, maar de verwachtingen zijn om weer de snelheid te gaan pakken dit seizoen!”

Mathijs Harkema: “De afgelopen periode ben ik druk bezig geweest om een nieuwe zaak op te zetten en gezien de huidige economische toestand in Nederland heb ik erover nagedacht om mijn racecarrière voorlopig op een laag pitje te zetten. Toen ik gebeld werd door Davy, kon ik het toch niet laten om de test van afgelopen zaterdag aan mij voorbij te laten gaan. Na vijf ronden bleek ik de snelheid niet verloren te zijn en heb ik vervolgens mijn sponsoren van de afgelopen jaren benaderd om te kijken of er toch nog mogelijkheden waren. Blijkbaar was mijn enthousiasme overtuigend genoeg dat zij weer een nieuw avontuur wilden aangaan en dat heeft er toe doen besluiten dat ik dit jaar toch weer ga deelnemen aan de Dutch GT. Het team van Day V Tec is heel professioneel en is een goed team, waarmee ik denk de nodige punten te kunnen scoren in 2012. Paul en ik hebben nog niet eerder samen gereden, maar mijn eerste indruk is dat Paul een sympathieke man is, dus ik heb  er zin in om met hem samen te gaan rijden! Ik wil bij voorbaat mijn sponsoren bedanken voor hun support en het vertrouwen dat zij in mij hebben. Daarnaast natuurlijk mijn ouders, die mij ondersteunen in mijn voorliefde voor de autosport en mij willen steunen in mijn nieuwe zaak, ondanks dat ik kilometers ga maken op het circuit. We gaan er een leuk seizoen van maken!”

Voor meer informatie:  www.dayvtec.com

PR

9917366
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1197
3227
4424
9885139
72765
147943
9917366

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven