Niet eerder stonden er zoveel titelkandidaten aan de start van het HDI-Gerling Dutch GT Championship, als aanstaand weekeinde tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces. Weet ook titelverdediger Ricardo van der Ende: “Dit jaar wordt het lastig voor ons om het kampioenschap te prolongeren. Ik zie mezelf ook niet als de grote favoriet.” Die rol dicht de BMW M3-coureur toe aan de Corvettes van Day V Tec, die dit seizoen bestuurd worden door Henry Zumbrink – Ferdinand Kool en terug in het HDI-Gerling Dutch GT: Paul Vahstal – Mathijs Harkema.

Maar dan zijn we er nog lang niet. Want dit seizoen zet Nissan Nederland twee Nissans 370Z in. Met Tim Coronel, Sandor van Es en Bertus Sanders heeft het importeursteam een drietal autosportkampioenen in haar pitboxen staan. Thomas Arends heeft vooralsnog alleen online zijn strepen in de autosport verdient, door in de Europese finale van het Playstation-racespel GranTurismo als vijfde te eindigen. Dit jaar mag hij in het HDI-Gerling Dutch GT de competitie offline aangaan. Hij kan daarbij rekenen op de steun van zijn teamgenoot Tim Coronel: “Ik ben erg gemotiveerd om te presteren. Ik vind het echt een eer om voor de Nissan-importeur te mogen rijden in het sterkste en mooiste kampioenschap van Nederland. Daarnaast vind ik het een enorme uitdaging om Thomas te begeleiden en hem de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.”

Ook binnen zijn eigen Racing Team Holland by Ekris Motorsport, dat dit jaar uitgebreid is met een HDI-Gerling BMW M3, kan Van der Ende tegenstand verwachten. Met Nick Catsburg, Jan Joris Verheul en Kelvin Snoeks treft Van der Ende concurrenten van formaat.

Met een tot GT4 getransformeerde Porsche GT3 Cup-auto hebben HTC Porsche Groep Zuid-rijders Phil Bastiaans en oud Formule 1-coureur Jan Lammers dit seizoen een nieuw wapen tot hun beschikking. Teameigenaar Paul van Splunteren: “Onze vorige GT4-Porsche was nog duidelijk gebaseerd op een straatauto, terwijl de concurrentie meer en meer uit echte raceauto’s bestond. De nieuwe 911 GT4 heeft duidelijk een wedstrijdauto als basis en ik verwacht dat we hiermee goed voor de dag kunnen komen.”

Met het rijdersduo Duncan Huisman - Max Braams heeft Las Moras Racing Team een combinatie van autosportervaring en talent in huis, die ervoor moet zorgen dat de Chevrolet Camaro dit seizoen de gevechten om de prijzen aan kan gaan. Huisman: “Ik ga voor niets minder dan de hoofdprijs. Ik ben afgelopen jaren twee keer tweede geworden, dus dit seizoen ben ik alleen tevreden met de eerste plek in de eindstand. De Camaro is de afgelopen maanden doorontwikkeld, waardoor we met deze auto voor de overwinningen kunnen gaan.” Een tweede Camaro wordt bestuurd door hun teamgenoten Luc Braams en Ronald Morien.

Ook Dick Freebird en Cor Euser beschikken over een winnende auto. Sinds het duo vorig jaar na diverse podiumplaatsen op TT Circuit Assen de hoofdrace won, bestaat er geen twijfel over hun snelheid.

Maik Barten en Marcel Nooren hebben afgelopen winter een flinke stap op de autosportladder gemaakt. Het tweetal heeft haar BMW 123d uit de Toerwagen Diesel Cup verruilt voor een krachtige M3 van hetzelfde Beierse merk, waarmee zij hun entree in het HDI-Gerling Dutch GT maken. “Het is als een droom die uitkomt”, jubelt Barten.

Eenzelfde BMW, maar dan met een koninklijke tintje, wordt dit jaar bemand door Pieter-Christiaan en Bernhard van Oranje. Het Racing Team Holland-duo beschikt inmiddels over een lange staat van dienst in het HDI-Gerling Dutch GT. De Van Oranjes gelden als serieuze gegadigden voor de Gentlemen Cup, waarin ‘zilveren’ rijders van 55 jaar en ouder en ‘bronzen’ rijders vanaf 35 jaar het tegen elkaar opnemen.

Het startsein voor de eerste sprintrace van het HDI-Gerling Dutch GT wordt zaterdag om 15:25 uur gegeven. Op Tweede Paasdag volgen op Circuit Park Zandvoort de tweede sprintrace (10:30 uur) en hoofdrace (15:40 uur). Voor meer informatie: www.dutchgt.nl.
 
Kalender Dutch GT Championship seizoen 2012
06 – 09 april Kruidvat Gillette Paasraces Zandvoort
25 – 28 mei Profile Tyrecenter Pinksterraces Zandvoort
06 – 08 juli Superleague Grand Prix Zolder (B)
13 – 15 juli Masters of Formula 3 Zandvoort
17 – 19 augustus Slovakiaring Slowakije
21 - 23 september Trophy of the Dunes Zandvoort
05 – 07 oktober Formido Finaleraces Zandvoort
 
PR

9923230
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1052
3082
10288
9885139
78629
147943
9923230

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven