Afgelopen weekend maakte Tim Coronel zijn debuut in het Dutch GT Championship met de Nissan 370Z van het Dutch Nissan GT Academy Team. Er werd tijdens de Paasraces nog niet gestreden om de podiumplaatsen, maar het doel was om de auto en zijn hagelnieuwe teamgenoot zoveel mogelijk meters te laten maken. Na afloop van het raceweekend kon Coronel trots terugkijken naar de prestaties van zijn protegé, die ook onder lastige omstandigheden goed uit de verf kwam in het sterke Dutch GT veld.

Het Dutch Nissan GT Academy Team gebruikte de vrije trainingen op donderdag en vrijdag volop om de 370Z zo goed mogelijk te prepareren voor de races. Op een droge baan bleek de Nissan meteen snel te zijn al waren er de nodige problemen. Coronel stond tweemaal even naast de baan vanwege een haperende ABS maar, maar verder waren de trainingen zeer leerzaam. Ook Thomas Arends maakte veel meters voorafgaand aan het raceweekend en leerde de fijne kneepjes van leermeester Coronel. Arends maakte tijdens zijn eerste race geen fouten en finishte de race als 9de.

360 graden spin in Gerlach
Tim Coronel daarentegen ging tijdens zijn race op maandag wel even in de fout.”Ik schakelde terug in de Gerlach en daarbij gaf ik iets te weinig tussengas waardoor ik naast de baan terecht kwam. Hierdoor spinde ik en beschadigde de neus van de auto. De grip aan de voorkant was weg en ik heb het team er even naar laten kijken. Foutje van Tim”, aldus de altijd vrolijke Coronel na afloop van de race. “Na de pitstop was er in het klassement geen eer meer te behalen en heb ik lekker gespeeld met de auto. De Nissan 370Z GT4 is een serieus leuke auto waar in de loop van het seizoen zeker rekening mee gehouden moet worden.”

Tijdens de 50 minuten durende hoofdrace reden de twee teamgenoten samen en verging het Coronel een stuk beter. Het publiek genoot van een aantal mooie inhaalacties van Coronel en ook Arends reed een sterk tweede gedeelte van de race. De beide heren sloten de hoofdrace af op een mooie 8ste plaats.

Coronel was goed te spreken over de prestaties van Thomas Arends dit weekend. “Je moet je voorstellen dat deze jongen vorig jaar nog achter zijn Playstation zat en nu in de eredivisie van de auto sport meerijdt, dat is iets onwerkelijks. Thomas heeft me positief verrast en ik ben trots op zijn prestaties. Het is niet gemakkelijk om te debuteren in deze klasse en zeker niet onder natte omstandigheden. Daarom petje af voor Thomas.”

Elektrisch bommetje
De 370Z was niet de enige Nissan waarmee Coronel over het circuit in de duinen reed afgelopen weekend. Tim verzorgde een demonstratie met de Nissan LEAF NISMO RC. De snelle, lichtgewicht raceauto is voorzien van dezelfde krachtige lithium-ion accu's en dezelfde elektromotor als de Nissan LEAF die we inmiddels geregeld op de openbare weg tegenkomen. De bijna 19.000 toeschouwers, die regen en wind trotseerden om getuige te zijn van de spectaculaire Paasraces, waren onder de indruk van het eerste optreden van een volledig elektrische en vrijwel geruisloze raceauto, net als Tim Coronel. "Het is echt een bommetje," glunderde hij. "Ik werd echt afgeschoten toen ik het 'stroompedaal' bediende. Het was genieten. Ik heb nog wel een wens: ik wil de race-LEAF graag nog een keer onder droge omstandigheden aan de tand voelen."

Tekst: PR

9923386
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1208
3082
10444
9885139
78785
147943
9923386

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven