De eerste podiumplek van het Dutch Nissan GT Academy Team is binnen. Op het circuit van Zolder in België eindigden Sandor van Es en Bertus Sanders zondag op de derde plaats in de hoofdrace van het HDI-Gerling Dutch GT Championship. Het duo, uitkomend met een Nissan 370Z GT4, was dolblij. “In pas ons derde raceweekend staan we op het erepodium. Dit is een enorme opsteker voor het hele team,” aldus Sandor van Es.

Van Es nam de start van de 50 minuten durende hoofdrace voor zijn rekening. Hij verruilde zijn zesde startpositie meteen voor de vierde plaats en mengde zich in de strijd om de tweede plek. “Ik reed vanaf de start mee om de podiumplaatsen. Dat was een goed gevoel,” vond Van Es. Hij lag op de vierde plaats toen hij zijn Nissan 370Z GT4 aan Bertus Sanders afstond. Net als zijn teamgenoot, perste ook Bertus alles uit de Nissan in GT Academy kleuren. “Ik heb alles gegeven, ik reed als het ware alleen maar kwalificatieronden,” blikte hij op zijn rijbeurt terug. Enkele ronden voor de finish kreeg hij de derde plaats in handen, die hij niet meer afstond.

Het vallen van de finishvlag viel samen met het begin van de feestvreugde bij het Dutch Nissan GT Academy Team. “Sinds ons debuut, drie maanden geleden tijdens de Paasraces, presteren we steeds beter. Dit is super,” genoot Sanders. Teammanager Frans Verschuur deelde in de vreugde. “Elke race rijden we ons verder naar voren. We krijgen de Nissans steeds beter op de rit. Ik had wel gerekend op podiumplaatsen dit seizoen en ben blij dat we die al zo snel hebben kunnen behalen.” Helaas kwam de tweede Nissan 370Z GT4 van Tim Coronel en Thomas Arends zondag niet aan de start van de hoofdrace vanwege technische problemen.

Sandor van Es vocht zich zaterdag in de eerste sprintrace naar een fraaie vierde plaats met zijn Nissan 370Z GT4, komende vanaf de zevende startpositie. Hij toonde zich tevreden. “Tijdens de tijdtraining zat ik er nog niet eerder zo dichtbij, de marge ten opzichte van de pole position was minder dan een seconde. In de race zat ik er ook goed bij. We strijden echt mee om de ereplaatsen. Deze race biedt hoop voor de rest van het seizoen.” Thomas Arends reed ruim een week geleden zijn eerste rondjes op het circuit van Zolder. Hij toonde zich wederom een snelle leerling. Tijdens de kwalificatietraining behield hij de aansluiting met het veld, in de race streed hij rondenlang met Pieter Christiaan van Oranje om de negende plaats. “Ik heb echt genoten” blikte de nationale GT Academy winnaar op zijn race terug. “Strijden om een positie is heel mooi, daarnaast ik voel de auto steeds beter aan.”

 In de tweede sprintrace op zaterdag eindigde Van Es´ teamgenoot Bertus Sanders op de zesde plaats. Arends´ teamgenoot Tim Coronel viel helaas uit met technische problemen, maar werd desondanks als achtste geklasseerd.

Bart van Thienen, Communications director bij Nissan Nederland, was blij met de eerste podiumplaats van het team: “Geweldig natuurlijk; het hele team heeft goed werk geleverd en wij zijn heel blij de prestaties van debutant Thomas Arends. Hopelijk kunnen we volgende week op Zandvoort ook met de tweede auto meestrijden om de ereplaatsen!”

Tekst: PR

9917484
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1315
3227
4542
9885139
72883
147943
9917484

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven