Maik Barten, die dit seizoen uitkomt in het Dutch GT kampioenschap met de STOPAQ BMW M3, heeft inmiddels zijn draai gevonden, en met een podium plaats tijdens de Profle Tyrecenter pinksterraces kan de pas 21 jarige Barten al spreken van een succesvol seizoen.

Tijdens zijn sprint race op het Belgische circuit van Zolder leek hij ook opweg naar een podium plaats maar helaas gooide remproblemen roet in het eten. "Ik had vanaf mijn 5de startplaats een goede start en had de aansluiting bij de Corvette van Ferdinand Kool. Net op het moment dat ik een actie wilde gaan plaatsen viel mijn remdruk weg en viel ik helaas terug tot aan de 7de positie wat op dat moment het hoogst haalbare was," verklaarde Maik na afoop van zijn race.

Een week later was het alweer tijd voor de volgende race tijdens de RTL GP Masters of F3 op het Circuit Park van Zandvoort, waar 28.000 bezoekers genoten van een prachtig race weekend. Opnieuw bleek  tijdens de trainingen dat de snelheid aanwezig was in de STOPAQ BMW M3. Barten moest tijdens zijn kwalifcatie een pitstop maken om naar slicks te wisselen omdat de baan was
opgedroogd. Helaas was het beste alweer van zijn banden af toen de baan volledig droog was en kon hij geen aanval meer plaatsen de 7ste startplaats was het hoogst haalbare.

Maik kende een goede start van sprint race en kwam achter de Nissan 370Z van Sandor van Es, die zijn positie met hand en tand probeerde te verdedigen. Maar Maik veraste Van Es door hem buitenom in deTarzanbocht in te halen, een actie die we normaal alleen zien bij de bekende routiniers. Ondanks dat zijn ronde tijden niet onder deden voor de top 3 waren zij inmiddels al te ver uitgelopen om nog een aanval te kunnen plaatsen. Desondanks een goede race die hem weer de nodige punten voor het kampioenschap opleverde. "Wat een race, ik had een super leuk gevecht met Sandor van Es en we gingen deur klink aan deur klink de tarzanbocht in. Ik haalde hem uiteindelijk buitenom in, dat was echt een van mooiste acties uit mijn carrière. De 5de positie was het hoogst haalbare en daarmee hebben we opnieuw laten zien dat we het gat naar de Dutch GT top aan het dichten zijn.

Vlak voor de hoofdrace begon het enorm hard te regen en gezien het team nog nooit met de BMW M3 in de regen had  kunnen testen moesten zij een gok nemen met de set-up voor de auto. Marcel Nooren nam de start voor zijn rekening en kon de aansluiting goed behouden, tijdens de verplichte pitstop leverde het Seal For Life Performance team een super goede prestatie want zij realiseerde de aller-snelste pitstop uit de Dutch GT geschiedenis, desondanks pakte de gok verkeerd uit waardoor zij op een 11de positie de race eindigde.

Maik is inmiddels samen met zijn teamgenoot Marcel Nooren en het Seal For Life Perfomance team  hard  aan  het werk  om  de  auto  te  perfectioneren  voor  de  laatste  helft  van  het  seizoen. "De Champagne tijdens Pinksteren smaakt naar meer en het hele team werkt hard om dat succes te gaan herhalen, ik kijk dan ook nu al uit naar het volgende race weekend dat 11 & 12 augustus verreden word op Circuit Park Zandvoort tijdens het Dutch Power Pack Festival".       
 
Kijk voor meer informatie over de carrière van Maik Barten op:  www.maikbarten.com

9923254
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1076
3082
10312
9885139
78653
147943
9923254

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven