Het Dutch Nissan GT Academy Team is inmiddels een vaste gast op het erepodium van het HDI-Gerling Dutch GT Championship. Tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort tekende Bertus Sanders voor de derde opeenvolgende podiumplaats van het seizoen. Sandor van Es greep met een vierde plaats net naast de bekers. “Het ging fantastisch,” aldus een enthousiaste Sanders na een prachtige inhaalrace.

Bertus Sanders reed in de eerste sprintrace een hele mooie inhaalwedstrijd met zijn Nissan 370Z GT4. Als negende gestart nam Bertus al in de vierde ronde de derde plaats in. Die positie gaf hij niet meer uit handen. “Tijdens de kwalificatietraining kwamen we iets snelheid tekort. Ik moest genoegen nemen met de negende startplaats. De race verliep echter fantastisch en boven verwachting,” reageerde hij op zijn derde plaats. Bertus won in de eerste ronde drie plaatsen. “Daarna klom ik binnen drie ronden op naar de derde plaats. Dit resultaat laat zien dat we nog steeds progressie boeken. De racesnelheid van onze Nissan wordt beter en blijft gedurende de wedstrijd mooi constant.” Teamgenoot Tim Coronel moest de pits opzoeken met een lekke band; hij moest daardoor genoegen nemen met de elfde plaats.
 
Sandor van Es eindigde als vierde in de tweede sprintrace, ondanks dat hij met problemen kampte. “Voorafgaande aan de race moest het team nieuwe remblokken achter monteren. Normaal doen we een heel raceweekend met een set, maar nu sleten de blokken sneller. Door de nieuwe blokken veranderde de rembalans. Samen met de problemen die we met het race-ABS hebben, zorgde dat ervoor dat de achterwielen van de auto blokkeerden.” Met zijn vierde plek eindigde Van Es net naast het podium. “Zonder de remproblemen had er zeker een plek in de top drie ingezeten,” stelde hij vast. “Maar dat is nu eenmaal niet zo.”
 
Thomas Arends reed een sterke race. De nationale GT Academy winnaar en autosportdebutant ging uitstekend van start. “Vlak na de start reed ik even naast mijn teamgenoot Sandor,” blikte hij na de race terug. “Later heb ik een leuk duel uitgevochten met Luc Braams. Er voorbij lukte mij niet, want zijn Chevrolet Camaro is een stuk sneller. Het was desondanks een leuke race.” Na de race werd Thomas voor het eerst in zijn korte racecarrière gehuldigd. “Sinds dit weekend strijd ik mee in de Gentlemen Cup, voor rijders die niet tot de directe kanshebbers op een algemene podiumplaats behoren. Ik eindigde als derde en mocht dus op het podium staan.”
 
In de hoofdrace moesten Sandor van Es en Bertus Sanders genoegen nemen met de zevende plaats. “We komen pure snelheid tekort,” aldus Sanders. “Sandor en ik rijden heel constant en we hebben het hele seizoen nog geen fout gemaakt. Als andere equipes een fout maken of pech hebben, dan zitten wij in de positie om daarvan te profiteren. Voor een podiumplaats moeten we het daar van hebben.” Thomas Arends en Tim Coronel vielen helaas uit met een lekke radiator, waardoor de motortemperatuur te hoog opliep.
 
Teammanager Frans Verschuur keek tevreden op het weekend terug. “We doen het goed met een derde en een vierde plaats. De volgende race hebben we de beschikking over de lang verwachte verbeterde achtervleugel, daarnaast hebben we dan hopelijk de problemen met het race-ABS opgelost. We rijden dan niet opeens vooraan, maar dit zijn wel twee verbeteringen die ons verder zullen helpen.”

PR

9917521
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1352
3227
4579
9885139
72920
147943
9917521

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven