Na drie opeenvolgende raceweekends met een podiumplek, moest het Dutch Nissan GT Academy Team tijdens de Trophy of the Dunes op het Circuit van Zandvoort genoegen nemen met één vierde plaats. Sandor van Es reed zaterdag een prachtige inhaalrace, waarin hij de laatste startplek verruilde voor de vierde positie. In de tweede race zat het pechduiveltje de beide Nissans 370Z GT4 in het vaarwater. Tijdens de hoofdrace leken Bertus Sanders en Sandor van Es op weg naar wederom een vierde plaats, tot de uitlaat het begaf en het duo uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde positie.  

Vlak voor de Trophy of the Dunes kreeg het Dutch Nissan GT Academy Team de beschikking over de langverwachte nieuwe achtervleugel. “Helaas ontbrak het ons aan tijd om te testen,” aldus Sandor van Es. “We moeten de nieuwe achtervleugel nu nog omzetten in snellere rondetijden.” De eerste resultaten van de update mogen tijdens de Finaleraces verwacht worden. Tijdens de eerste kwalificatietraining verraste de dit seizoen debuterende Thomas Arends met een hele mooie vijfde startplaats voor de eerste race. “In het begin van de training was de baan halfnat, toen heb ik mijn trainingstijd gereden. Na een paar ronden ging het regenen, toen konden de meeste andere rijders mijn tijd niet meer verbeteren,” vertelde de nationale GT Academy winnaar. 

Sandor van Es (negende trainingstijd) begon de eerste race als laatste. Sandor: “Ik zou op slicks starten, maar mijn mening veranderde toen er vlak voor de start een enorme hoosbui viel. Ik besloot om in de pits regenbanden te laten monteren. Dat betekende dat ik achteraan moest starten.” Sandor vocht zich snel naar voren; in de derde ronde lag hij al op de derde plaats!  Uiteindelijk kwam hij als vierde over de finish. “Dit is een prachtig resultaat,” vond hij. “Ik moest achteraan starten, daarnaast zag ik in de eerste helft van de race heel weinig omdat de ramen besloegen. Desondanks kon ik op eigen kracht snel naar voren rijden. Het tempo was goed.” Thomas Arends begon de race met een grote achterstand omdat hij vlak voor de start de pits opzocht. “Ik zag helemaal niks door de beslagen ramen,” lichtte hij zijn probleem toe. Na een foutloze race eindigde hij op het podium als derde in de Gentlemen Cup (achtste algemeen).

Tim Coronel vertrok zondag in de tweede, onder droge omstandigheden verreden race vanaf een kansrijke vierde startpositie. Meteen na de start streed hij met Henry Zumbrink om de derde plaats. Na een tik van Zumbrink gleed Tim in de Hugenholtzbocht in de bandenstapels. De Nissan raakte daarbij helaas dusdanig beschadigd, dat het team de auto niet tijdig voor de start van de hoofdrace kon repareren. Bertus Sanders viel halverwege de tweede race uit. “We zijn heel blij met de nieuwe achtervleugel,” vertelde Bertus. “Ons probleem is echter dat we voorafgaande aan de tweede race nog niet op een droge baan hadden kunnen testen. Tijdens de tweede race bleek al snel dat de achtervleugel voor zo veel neerwaartse druk op de achterkant zorgt, dat ik in snelle bochten veel last had van onderstuur. Dat leidde er mede toe dat ik halverwege de race even van de baan gleed.”

In de hoofdrace vocht Bertus Sanders zich naar voren. Na de rijderswissel volgde Sandor van Es dat voorbeeld. In de slotfase leek het duo op weg naar de vierde plaats. Een kapotte uitlaat gooide echter alsnog roet in het eten; Sandor en Bertus moesten genoegen nemen met de uiteindelijke vijfde plaats.

“We werden dit weekend door pech achtervolgd,” constateerde Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland. “Donderdag kampten we met een kapotte oliepomp, we beschikten pas op vrijdag aan het eind van de middag over een nieuw exemplaar. Daardoor viel ons testprogramma voor donderdag en vrijdag met onze nieuwe achtervleugel in het water.” Van Thienen prees echter coureur Van Es: “Sandor haalde het maximale uit de eerste race,” en vervolgde: “In de tweede race werd Tim Coronel helaas het slachtoffer van een onnodig ongeluk. Onze monteurs hebben vervolgens hard gewerkt om de auto voor de hoofdrace te repareren – helaas hebben ze het toch niet op tijd gered. Op vrijdag hadden ze ook al tot diep in de nacht doorgewerkt om de nieuwe oliepomp te monteren. Chapeau voor hen.”

9917342
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1173
3227
4400
9885139
72741
147943
9917342

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven