Met 21 auto’s op de inschrijflijst en vier kandidaten voor het kampioenschap, gaat het HDI-Gerling Dutch GT een veelbelovend weekend tegemoet. Aan de vooravond van de finalestrijd, zijn vandaag op Circuit Park Zandvoort de plannen van het HDI-Gerling Dutch GT Championship voor 2013 gepresenteerd. De grootste verandering is dat de raceklasse vanaf volgend jaar als Pro-Am kampioenschap wordt voortgezet. 

Daarnaast werden maatregelen aangekondigd om de kosten te reduceren en werd Niels Hillmann voorgesteld als onafhankelijke vertegenwoordiger van de teams. Op de kalender van 2013 staan zeven weekenden, verdeeld over Circuit Park Zandvoort, Circuit Zolder (België), Spa-Francorchamps (België) en Snetterton (Groot-Brittannië).

De voornaamste wijziging in het HDI-Gerling Dutch GT is dat het kampioenschap vanaf 2013 als Pro-Am kampioenschap verder gaat. Daardoor bestaan de rijdersduo’s voortaan uitsluitend uit een professionele coureur en een ‘amateur’. De professionals en amateurs strijden afzonderlijk van elkaar in aparte sprintraces. In de hoofdrace – met rijderswissel – rijden de Pro’s en Am’s gezamenlijk. De coureurs worden door een commissie op basis van race-ervaring en resultaten ingeschaald als platina, goud, zilver of brons. Bronzen en zilveren rijders vanaf 40 jaar mogen met een professional een auto delen. Platina, gouden en zilveren coureurs jonger dan 40 jaar worden als Pro aangemerkt.

Om de kostprijs van een raceseizoen HDI-Gerling Dutch GT terug te dringen, introduceert de organisatie een aantal maatregelen. Zo zijn drie evenementen op de kalender teruggebracht tot twee dagen. Op de donderdag voorafgaand aan de raceweekenden op Circuit Park Zandvoort zijn er geen testsessies meer. Daarnaast worden er tijdens het seizoen geen nieuwe updates meer voor de auto’s gehomologeerd. En er mogen per weekend – tenzij de veiligheid in het geding komt – niet meer dan acht nieuwe banden gebruikt worden. Met twee kwalificaties van twintig minuten, twee sprintraces van 25 minuten en een hoofdrace van vijftig minuten, blijft het tijdschema ongewijzigd.

De eredivisie van de Nederlandse autosport komt niet alleen binnen de landgrenzen in actie. Zo staan er naast races op Circuit Park Zandvoort, ook wedstrijden op Circuit Zolder (België), Spa-Francorchamps (België) en Snetterton (Groot-Brittannië) op de kalender.
Organisatie
De organisatie en promotie van het HDI-Gerling Dutch GT is in handen van Erik Weijers en Menno Weeda (Circuit Park Zandvoort). De balance of performance en technische keuring wordt ook volgend seizoen weer door SRO (Stéphane Ratel Organisation) gerealiseerd. Niels Hillmann vervult de nieuwe functie van onafhankelijke teamvertegenwoordiger. Hij zal de belangen van rijders en teams behartigen.


Het HDI-Gerling Dutch GT heeft afgelopen seizoenen veel media-aandacht gegenereerd met haar eigen televisieprogramma op RTL7 en publicaties in diverse toonaangevende dagbladen en magazines en op websites. Ook volgend seizoen wordt de eredivisie van de Nederlandse autosport weer breeduit verslagen, met tenminste zeven exclusieve uitzendingen op de nationale televisie. Op internet wordt met uitgebreide verslagen, livetiming en live onboardbeelden veel aandacht aan de raceklasse besteed.

Voorlopige kalender 2013*
01 april  ` Paasraces  Zandvoort
20 mei   Pinksterraces  Zandvoort
23 juni   Super Prix  Zolder (B)
14 juli   Masters of Formula 3 Zandvoort
27 juli   Total 24hrs of Spa  Spa-Francorchamps (B)
22 of 29 september Snetterton  Snetterton (UK)
13 oktober  Finaleraces  Zandvoort
*onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor meer informatie: www.dutchgt.nl

Tekst: PR

9917427
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1258
3227
4485
9885139
72826
147943
9917427

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven