Het Dutch Nissan GT Academy Team behoorde tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort tot de favorieten voor de ereplaatsen. De snelheid was er; Wolfgang Reip leek in de eerste race van het weekeinde zelfs op weg naar de zege. Een defecte koppeling gooide roet in het eten. In de hoofdrace had het team wederom zicht op podiumplaatsen, totdat het evenement vanwege de zeer slechte weersomstandigheden werd stopgezet. “We hebben laten zien dat we in de regen de snelste zijn. We hebben echter geen loon naar werken gekregen,” vatte Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland, het weekend samen.

Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort verscheen het Dutch Nissan GT Academy Team met twee Nissans 370Z GT4 aan de start. “Vrijdagmiddag om drie uur besloten we om onze tweede auto in te zetten,” aldus teammanager Frans Verschuur. De Nissan werd bemand door Verschuur zelf en door Bertus Sanders, die vorig jaar deel uitmaakte van het Nissan GT Academy Team. Sandor van Es deelde ‘zijn’ Nissan 370Z GT4 met de Belg Wolfgang Reip, de winnaar van de Europese Nissan GT Academy finale 2012.

In de eerste race leek Reip op weg naar een prachtige zege. De talentvolle coureur nam bij de start meteen de koppositie in, komende vanaf de tweede startplek. Reip bouwde vervolgens snel een voorsprong op en reed de snelste raceronde. Met nog vijf ronden te gaan sloeg helaas het noodlot toe; door een defecte koppeling viel de Nissan 370Z GT4 stil. “Dit is echt heel jammer. Het ging heel goed,” aldus Wolfgang. “Ik kon afstand nemen van mijn achtervolgers, ik leek op weg naar mijn eerste autosportzege.“ Sandor van Es toonde zich onder de indruk van de verrichtingen van zijn teamgenoot. “Wolfgang is met zijn eerste raceseizoen bezig. Het is echt ongelofelijk wat hij in die korte periode heeft geleerd. Hij is snel en zijn rondetijden zijn zeer constant. Wolfgang laat zien hoe goed het Nissan GT Academy-project werkt.”

Frans Verschuur eindigde bijna op het podium, ondanks de korte voorbereiding. “Tijdens de trainingen reden we in de stromende regen. Vandaag (zaterdag) is het droog en dat vraagt om een andere afstelling. Tijdens de race ben ik onder meer bezig geweest met het vinden van de juiste afstelling voor de droge omstandigheden.” Frans reed een sterke race, maar kwam op de finish op de als derde geëindigde Fabio Mota een halve seconde tekort. “De race had één of twee ronden langer moeten duren,” concludeerde hij. “Maar het was fantastisch om een keer zelf met de snelle Nissan te racen.”

In de tweede race, zondagochtend op een natte baan, eindigden Sandor van Es en Bertus Sanders als vierde en vijfde. “Tijdens de verregende vrije trainingen op vrijdag waren Wolfgang en ik de snelsten van het hele veld,” aldus Sandor. “We verwachtten dat de tweede race een regenrace zou worden, daarom kozen we voor de afstelling waarmee we op vrijdag zo snel waren. Helaas kwam onze voorspelling niet uit. Het begon pas aan het einde van de race echt door te regenen. We reden met de verkeerde afstelling, dat kostte ons onze banden.”

De hoofdrace ging onder erbarmelijke omstandigheden van start. Met andere woorden: alle leden van het Nissan GT Academy Team wreven zich tevreden in de handen. Op dit weer had het team het hele weekend gewacht. Wolfgang Reip en Frans Verschuur verruilden hun vijfde een zesde startpositie op de kletsnatte baan meteen voor de derde en vierde plaats en liepen zienderogen in op de raceleiders. Het Nissan-duo had op dat moment eigenlijk op kop moeten liggen, want door een bizar verlopen start sloegen de beide rijders op kop een gat van een paar honderd meter nog voordat de race goed en wel was begonnen. “De race had op deze manier nooit van start mogen gaan,” verbaasde Reip zich. Na drie ronden werd de race stilgelegd vanwege de zeer slechte weersomstandigheden, dit tot teleurstelling van het team.
 
“We hebben dit weekend laten zien dat we de snelsten zijn in de regen. Frans ging in de derde race echt als een kogel, totdat de race werd stilgelegd. Ons harde werken is niet beloond,” vatte Bart van Thienen het weekend samen.

Wolfgang Reip won in 2012 de Europese Nissan GT Academy competitie en werd daarmee opgenomen in het Nissan GT Academy Team. Hij neemt dit seizoen deel aan de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series. Reip bestuurt daarin een Nissan GT-R NISMO GT3 van het Nissan GT Academy Team RJN. De Belg heeft inmiddels bewezen dat hij een groot talent is. Reip en zijn teamgenoten hebben dit seizoen het Pro-Am Teams Championship gewonnen in de Blancpain Endurance Series. In de FIA GT Series presteert Reip ook erg goed, met onder meer een tweede plaats in zijn klasse op het circuit van Navarra. Wolfgangs contract met het Nissan GT Academy Team is inmiddels verlengd tot en met 2014.

Tekst: PR

9917380
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1211
3227
4438
9885139
72779
147943
9917380

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven