Rob Severs en Liesette Braams hadden het seizoen in de GT4 European Series haast niet beter kunnen beginnen. Het Las Moras Racing Team-duo stond aardig haar mannetje in een startveld met indrukwekkende auto’s als Aston Martin, BMW, Camaro, Ginetta en Lotus. De Severs/Braams-equipe scoorde afgelopen weekeinde op het Italiaanse circuit van Misano met haar BMW M3 GT4 een overwinning en een tweede plaats in het AM-klassement.

In tegenstelling tot veel van hun concurrenten, was voor Rob Severs en Liesette Braams het Misano World Circuit geen compleet onbekend terrein. Ter voorbereiding verkende het tweetal op een race-simulator in Delft alvast het 4,226 kilometer lange parcours. “Ondanks dat het natuurlijk een groot verschil is ten opzichte van het echte racen, helpt het toch in de eerste paar ronden. Je bent minder aan het zoeken hoe de lijnen op het circuit precies lopen”, aldus Braams.

Dat de digitale oefensessie zijn vruchten afwierp bleek wel, want Severs wist op zaterdag in de kwalificatie bij de AM’s de voorste startpositie af te dwingen. Een positie die hij tijdens de nachtelijke race tot aan zijn pitstop wist te behouden. Liesette Braams nam het stuur over en reed de blauwe BMW M3 GT4 overtuigend richting het erepodium. Liesette: “Rob startte de wedstrijd en ik ben echt onder de indruk van hoe snel hij zich heeft ontwikkeld. Na de rijderswissel had ik een kleine aanvaring met een Ginetta, maar wist desondanks de tweede positie binnen te halen. Gezien mijn beperkte ervaring in het heftige GT4, voelt dat haast als een overwinning!”

Rob Severs: “Het is natuurlijk heel gaaf om het seizoen op Misano tijdens een nachtrace te starten. Dat maakt het erg bijzonder. Ik kon ‘s nachts bijna niet meer slapen, zo vol zat ik nog met adrenaline.”

Toch ontbrak het Severs de volgende dag niet aan scherpte. Nadat hij zijn snelle teamgenote had afgelost, hield hij de ‘Dutchblitz’-M3 voor AM-concurrenten André Grammatico en Fabian Lauda. “Liesette was de race perfect begonnen en na de pitstop en rijderswissel kwam ik ook heerlijk in mijn ritme. Het lukte om het tempo van de pro’s te pareren.” Zodoende haalde hij direct de eerste overwinning van het seizoen binnen.

“Net als je dacht dat het na gisteren niet meer beter kon! Ik had een geweldige start en wist zelfs mijn man Luc voorbij te gaan. Maar ik heb het hem niet te lastig gemaakt”, lachte zij. “Met zijn race-ervaring was hij me ongetwijfeld wel voorbij gekomen. Toen het pit window open ging, ben ik zo snel mogelijk naar binnen gegaan, zodat Rob het af kon maken. Dat heeft hij geweldig gedaan. Mijn moederdag kan niet meer stuk!”

De volgende races in de GT4 European Series staan gepland op 5 en 6 juli a.s. tijdens de Zandvoort Masters op Circuit Park Zandvoort.

PR

9948835
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2817
5275
16254
9912942
104234
147943
9948835

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven