Jan Joris Verheul en Marcel Nooren hebben afgelopen weekeinde een goede eerste indruk achter gelaten bij Las Moras Racing Team. De ervaren coureurs, die dit seizoen de overstap naar het raceteam uit Krimpen aan de Lek maakten, stuurden zondag tijdens de openingsraces van de GT4 European Series de Chevrolet Camaro naar de derde plaats. Een dag eerder viel het duo in het Italiaanse Misano nog uit met een defecte aandrijving. Luc Braams en Duncan Huisman vochten diverse gevechten uit en eindigden de beide wedstrijden net buiten de prijzen.

Las Moras Racing Team maakte dit jaar de stap van het Nederlandse naar het Europese GT4 kampioenschap. Afgelopen zaterdag vond op het Italiaanse circuit van Misano de eerste krachtmeting plaats. Duncan Huisman werd in de kwalificatie tijdens zijn snelle ronde gehinderd door een langzamere deelnemer. De zesde startpositie vielen Huisman en Luc Braams ten deel voor de openingswedstrijd. Jan Joris Verheul zette ondertussen een keurige tijd van 1:46,170 minuut op de klokken, wat hem en Marcel Nooren een derde positie opleverde.

De start van het nieuwe seizoen GT4 European Series zorgde direct voor een primeur. Voor het eerst werd er een Europese GT4-race in het donker verreden. Door een technische storing rond 22:00 uur lokale tijd functioneerden de tijdwaarneming en startlichten niet en werd de startprocedure afgebroken. Bij de tweede start reageerde Duncan Huisman snel en poetste zijn tegenvallende kwalificatie direct weg. Achter hem: Simon Knap in de BMW, gevolgd door Jan Joris Verheul. Na tien ronden was het echter voorbij voor Verheul. De Chevrolet Camaro viel stil met een defecte aandrijving. Marcel Nooren, die in de pitstraat klaar stond voor de rijderswissel, kon onverrichte zaken zijn racekleding weer uittrekken.

Drie ronden later stuurde Huisman de pitstraat in, waar Braams het van zijn collega overnam. Braams werd uiteindelijk met de Camaro als vierde GT4-auto afgevlagd, waardoor Huisman en hij net buiten de prijzen belandden.

Tijdens de tweede race wisten Verheul en Nooren zich na de teleurstellende uitvalbeurt van een dag eerder, goed te revancheren. De Las Moras-coureurs passeerden als derde GT4-team de eindstreep en konden hun Chevrolet Camaro na de finish bij het erepodium parkeren. Verheul complimenteerde zijn teamgenoot: “Marcel heeft het fantastisch gedaan. Deze eerste podiumplek hebben we vooral aan hem te danken.”

Nooren: “Het ging inderdaad super. Het was één grote inhaalrace. Ik denk dat dit het begin van een mooi seizoen is. Het team, Jan Joris en ik zijn al goed op elkaar ingespeeld. En ik denk dat er nog meer voor ons uit te halen valt. Dus op naar de Masters!”

Braams en Huisman kwamen achter hun teamgenoten als vierde GT4-equipe over de meet en grepen – net als een dag eerder – nét naast de bekers. Duncan Huisman: “Ik heb leuke gevechten gehad met Simon Knap. Jan Joris was te ver om het hem nog lastig te maken. BMW en Ginetta waren duidelijk in het voordeel. We konden de pluspunten van de Camaro niet optimaal benutten. Daar ligt voor ons nog wat werk, want we zijn niet in de positie om te winnen.”

Braams: “Mijn kwalificatie had iets beter gekund, dan hadden we op de startopstelling meer naar voren gestaan. Nu moesten we tijdens de races eigenlijk van te ver komen. Hoe dan ook heb ik een geweldig weekeinde gehad. En ik ben niet de enige. Iedereen die ik sprak, heeft het geweldig naar zijn zin gehad.”

De volgende races van de GT4 European Series vinden plaats tijdens de Zandvoort Masters, 4 – 6 juli op Circuit Park Zandvoort.

PR

9923262
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1084
3082
10320
9885139
78661
147943
9923262

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven