Las Moras Racing Team heeft het seizoen van de GT4 European Series winnend afgesloten en het vice-kampioenschap onder de teams in de wacht gesleept. Op het „Autodromo Nazionale Monza” versloegen Liesette Braams en Rob Severs (BMW M3 GT4) hun concurrenten in de GT4 Am Class en namen op het beroemde erepodium de grootste bekers in ontvangst. Luc Braams en Duncan Huisman (Camaro GT4) werden als eerste algemeen afgevlagd, maar werden in race 1 tweede na een tijdstraf voor een incorrecte snelheid in de pitstraat. Ook Marcel Nooren en Jan Joris Verheul waren dicht bij de winst. Het Camaro-duo leidde de laatste race, maar moest met een lekke radiator opgeven. De Camaro-divisie van het Krimpense raceteam sleepte desondanks het vice-kampioenschap in de wacht. Ook Braams en Severs eindigden als tweede in de eindstand van de GT4 Am Class.

Liesette Braams en Rob Severs kwamen dit seizoen uit in de GT4 Am Class en hadden aan de Fransman André Grammatico een geduchte opponent. Op het geroemde circuit werd de subdivisie versterkt door de Zweedse Porsche 911-coureurs Peter Larsen en Hakan Ricknas en de Portugese broers Sergio en Eugénio Montez (Aston Martin Vantage). In de eerste race hielden Braams en Severs hun opponenten knap achter hun blauwe BMW M3, die zij naar alweer hun vierde overwinning van het seizoen stuurden.

„Het was een geweldige race", vond Severs. „De rijders uit de GT4 Pro Class waren niet ver weg en ik kon de Ginetta G50-coureurs goed volgen. Liesette maakte het keurig af.” Met een derde plaats in de slotrace besloot het duo hun succesvolle seizoen met het vice-kampioenschap in de AM-categorie.

„Het is echt een waanzinnig jaar geweest, met veel dank aan mijn teamgenoot Rob”, zei Liesette. „Ik heb erg genoten. De competitie in GT4 Am was soms wat minder, maar ik heb dit jaar veel geleerd en ben erg gegroeid. Ik zit nu nog slechts twee seconden van de topcoureurs af, mede dankzij het team.”

Duncan Huisman koestert speciale herinneringen aan Monza, waar hij voor het het laatst in 2003 reed tijdens races van het ETCC. Luc Braams en hij kregen de camera’s tijdens de eerste wedstrijd op zich gericht door een spectaculair duel uit te vechten met de Zweden Erik Behrens en Daniel Roos. Huisman en Braams, die het van zijn collega over nam tijdens de pitstop, wisten hun Camaro voor de Aston Martin te houden, noteerden de snelste raceronde en werden na 25 ronden als eerste in het 19 auto’s tellende startveld afgevlagd. „Ik had een goede start, wist mijn tweede positie te behouden. Ik had een paar spannende momentjes, maar bracht als leider de auto binnen. Luc heeft het daarna perfect afgemaakt”, zei Huisman. Door een onjuiste snelheid in de pitstraat kreeg het tweetal echter na afloop een tijdstraf opgelegd, waardoor het duo als tweede op de uitslag stond.

Het seizoen kwam voor hen zondag abrupt ten einde, toen Braams zijn Camaro al na vier ronden met problemen in de pits parkeerde. De Camaro-divisie van Las Moras Racing Team had echter al ruimschoots genoeg punten verzameld om het vice-kampioenschap onder de teams veilig te stellen.

Voor Marcel Nooren en Jan Joris Verheul bleek de eerste bocht de scherprechter van het weekeinde. Verheul verloor in de eerste race zijn splitter in Variante del Rettifilo, waarna zij toch nog een knappe vierde plek uit het vuur sleepten. Op zondag kende Nooren een raketstart, kwam in contact met de #77-Ginetta. Hij kon door, noteerde en passant de snelste raceronde en pakte na drie ronden de leiding. Door de aanvaring was de radiator van Nooren echter lek geraakt. Om motorschade te voorkomen parkeerde Nooren de Camaro in de pitstraat. „Vanuit leidende positie moeten opgeven, zuurder kan haast niet”, verklaarde Nooren na afloop. „We hadden dit weekeinde twee keer kunnen winnen en het kampioenschap binnen kunnen halen. Ik troost me met de gedachte dat we dit jaar om de hoofdprijs van dit mooie kampioenschap streden.”

PR

9923187
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1009
3082
10245
9885139
78586
147943
9923187

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven