Las Moras Racing Team had het nieuwe seizoen van de Competition102 GT4 European Series onmogelijk beter kunnen beginnen. In de openingsrace op het Franse circuit Paul Armagnac werd de Chevrolet Camaro van Duncan Huisman/Luc Braams als eerste in de PRO-divisie afgevlagd. Liesette Braams stelde ondertussen in de AM-categorie de grootste trofee veilig. Jelle Beelen maakte een sensationeel GT4-debuut door op Paasmaandag samen met teamgenoot Marcel Nooren in de PRO-klasse direct de overwinning op te eisen.

Het circuit Paul Armagnac in Nogaro was plaats van handeling voor de seizoensstart van de Competition102 GT4 European Series. Luc Braams en Duncan Huisman behaalden een achtste en eerste startpositie algemeen voor beide races, terwijl collega's Marcel Nooren en Jelle Beelen tweemaal vanaf de zevende rang algemeen mochten vertrekken. Liesette Braams liet in beide sessies een vierde tijd in de AM-categorie noteren op de 3,636 kilometer lange piste.

Luc Braams en Duncan Huisman: 'Fantastisch begin van het jaar'

Ondanks de tienduizenden racekilometers die zij afgelopen jaren samen hebben afgelegd, hadden Luc Braams en Duncan Huisman nooit eerder kennisgemaakt met het circuit Paul Armagnac in Nogaro. Maar de #96-equipe toonde zich een snelle leerling en reed een knappe inhaalrace, om na 31 ronden als eerste te worden afgevlagd.

"Ik moest uitwijken voor de Mustang FR500C, die met vier blokkerende wielen voorbij kwam zeilen. Ik kon een aanrijding voorkomen, maar dit kostte veel tijd, die ik vervolgens niet meer goed kon maken. Duncan heeft vervolgens een mooie inhaalslag ingezet. Een fantastisch begin van het seizoen", aldus Braams. Huisman: "Ik kon de leiding pakken toen Jelle op een oliespoor weggleed. Daarnaast hadden we het gelukje dat de voornaamste concurrenten – Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje – problemen met hun Mustang hadden. Het lijkt er op dat we met onze teamgenoten Jelle en Marcel twee geduchte concurrenten voor 2015 in huis hebben. Dat gaat nog een leuke strijd opleveren."

Marcel Nooren en Jelle Beelen: 'Gehoopt, maar niet verwacht te winnen'

Jelle Beelen maakte afgelopen weekeinde een droomdebuut in de Competition102 GT4 European Series. Komend vanaf de zevende startpositie, ging de #69-Camaro in beide races aan de leiding. In de openingsrace kwam de equipe Nooren/Beelen uiteindelijk als tweede over de streep. Maar het paasweekeinde werd nog mooier met een glansrijke overwinning in race 2. Na 30 ronden racen, hield het Las Moras-tweetal slechts 0,630 seconde over op hun even zo snelle teamgenoten.

"Marcel en ik wisten dat we een sterk duo zijn, maar winnen in mijn eerste GT4 raceweekend: dat had ik natuurlijk gehoopt, maar niet verwacht. Ongelooflijk!", reageerde Beelen na afloop. Nooren vulde aan: "Jelle heeft het super gedaan. Fantastisch de auto voor mij neergezet op de tweede positie. Na een mooie strijd met Luc kon ik de leiding pakken. Ik hield nét genoeg over voor de winst. Super!"

Liesette Braams: 'Geweldig resultaat voor de familie'

Liesette Braams had afgelopen weekeinde flinke concurrentie in de AM-divisie, maar desondanks wist zij in de eerste race van de Competition102 GT4 European Series de mannen achter zich te laten. "Wat een race! Vanwege de olie op de baan was het erg glibberig," merkte Braams. "Maar ik had mooie gevechten met de Lotus-coureurs en het is goed om te zien dat de AM-klasse zo competitief is. Het is een ongelooflijk goed resultaat voor de hele familie nadat mijn man Luc de eerste wedstrijd ook won. In de tweede race maakte ik in de pitstraat een foutje, ik ging simpelweg te hard en moest daardoor een drive through penalty inlossen. Dat was zonde, want ik kon het gevecht met de #11-Sin R1 GT4 en #6-Lotus Evora GT4 aan. Maar het doet niets af aan de prachtige prestaties die wij dit weekeinde als team hebben neergezet."

De eerstvolgende races op de GT4-kalender zijn voor Las Moras Racing Team een thuiswedstrijd. De coureurs komen in het weekeinde van 22 – 24 mei in actie tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort.

PR

9917454
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1285
3227
4512
9885139
72853
147943
9917454

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven