De Competition102 GT4 European Series hebben hun debuut weekend op de Hungaroring achter de rug en daarbij hebben Jörg Viebahn en Peter Terting in de Porsche Cayman Pro4 GT4 geschiedenis geschreven door deze allereerste race in de klasse op dit circuit op hun naam te schrijven. Een hele mooie tweede plaats was er voor Simon Knap en Rob Severs met de Ekris M4 GT4 terwijl hun teamgenoten Ricardo van der Ende en Barnhard van Oranje als derde mee mochten naar het podium.Polesitter Patrick Zamparini kwam bij de start goed weg, maar moest deze al snel afstaan aan Jörg Viebahn die zijn Porsche Cayman Pro4 GT4 er voorbij zette om even later weer de tweede plaats in te moeten nemen nadat Viebahn een foutje maakte en Zamparini er weer aan voorbij kon. Simon Knap en Rob Severs probeerde nog voorbij te komen aan de Duitsers, maar moesten aan het einde van de meet genoegen nemen met een tweede positie. Nicolaj Møller Madsen pakte de derde plaats maar hij kreeg een straf van 25 seconden voor het niet respecteren van de track limits. Hierdoor kwam de derde plaats in handen van Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje.

Gestart vanaf de 21ste positie hebben Duncan Huisman en Luc Braams veel plaatsen goed weten te maken met de Porsche Cayman Clubsport GT4 want het team eindigde deze eerste race op een 15de positie. Ook Liesette Braams en Gaby Uljee eindigde ver van de plaats vanwaar ze gestart zijn en werden als 19de overall afgevlagd.

In de AM klasse kwam de overwinning op naam te staan van Riki Christodoulou en Carsten Struwe met de Porsche Cayman Pro4 GT4.

De tweede race die op zondagochtend verreden is kwam deze keer op naam te staan van Patrick Zamparini en Luca Anselmi in de Maserati GT MC GT4. Mads Siljehaug en Maciej Dreszer eindigde met de KTM X-Bow GT4 op de tweede plaats terwijl Mauro Calamia en Giuseppe Fascicolo als derde mee mochten naar het podium.Bij de start van de race was het Ricardo van der Ende die als snel de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Anselmi viel in eerste instante terug maar wist iets later in de race terug te komen om de derde plaats in handen te nemen. Een mooi gevecht aan het begin van het veld waarin er diverse wisseling plaats vonden voor de zesde positie in de wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Christopher Chadwick en Nicolae Sergiu George in de Sin Cars Sin R1 GT4.

In de dertiende ronde kwam Van Oranje naar binnen om het stuur over te geven aan teamgenoot Ricardo van der Ende. Op dat moment gaat Rob Severs hard de bendenstapels in gaat omdat de BMW geen remmen meer had. Alles met de rijder oké maar de race is voor het team over. Hierdoor kwam de safetycar de baan op en nadat die de pitstraat weer inreed was het Bernhard van Oranje die het tempo aan mocht geven en was het Patrick Zamparini die op de staart van de Nederlander zat.

Achter op het veld wist de Italiaan dan toch voorbij te komen aan de Nederlander in de chicane waar ook Jörg Viebahn een positie probeerde te winnen op Van Oranje maar de druk van Mads Siljehaug en Giuseppe Fascicolo op de Duitser kreeg hij dat niet voor elkaar. Siljehaug wist dan de derde positie in handen te nemen en ging in gevecht met de Ekris BMW waarbij beide elkaar vaak raakte en een uiteindelijk tik ervoor zorgde dat Van Oranje spinde om uiteindelijk als 12de te worden afgevlagd.

Deuncan Huisman en Luc Braams pakte de elfde positie vlak terwijl Liesette Braams en Gaby Uljee voor Allied Racing de dertiende positie in handen wisten te nemen.

De laatste twee races van het seizoen zullen verreden worden op Circuit Park Zandvoort tijdens de Finaleraces op 7-9 okotber. Op zaterdag zal dan de kwalificatie gereden worden terwijl de beide races voor zondag op het programma staan.

Foto's PR

10047076
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3809
5193
32138
9988192
84304
118171
10047076

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven